Σάββατο 22 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ
Ισχυρό ΚΚΕ παντού η απάντηση του λαού

Περιοδεία του υποψήφιου Περιφερειάρχη, Στέλιου Ορφανού, στις αποθήκες των σούπερ μάρκετ «Χαλκιαδάκης» στο Ηράκλειο

Στιγμιότυπο από την περιοδεία του Στ. Ορφανού
Στιγμιότυπο από την περιοδεία του Στ. Ορφανού
Στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητας που αναπτύσσει η ΚΟ Ηρακλείου Κρήτης του ΚΚΕ ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων του Μάη, αλλά και της κεντρικής πολιτικής συγκέντρωσης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26/2, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα Ανδρόγεω, με ομιλητή το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Κύριλλο Παπασταύρου, πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις και περιοδείες σε όλο το νομό.

Ο Στέλιος Ορφανός, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, επισκέφτηκε την Πέμπτη τις αποθήκες των σούπερ μάρκετ «Χαλκιαδάκη», στο Γάζι στο Ηράκλειο.

Μιλώντας με τους εργαζόμενους απηύθυνε κάλεσμα για μαζική καταδίκη των κομμάτων που στήριξαν την πολιτική της ΕΕ που έχει φέρει στην εξαθλίωση την εργατική τάξη και το λαό, με μειώσεις μισθών, απολύσεις, χαράτσια - φοροληστεία. Την πολιτική που έχει κατακρεουργήσει κάθε δικαίωμα κοινωνικής παροχής, σε Υγεία, Παιδεία. Τόνισε πως δεν είναι μόνο θέμα να φύγουμε από την ΕΕ, αλλά ταυτόχρονα ο λαός θα πρέπει να διεκδικήσει μονομερή διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία. Οπως τόνισε, τα αφεντικά μπορούν να ψηφίζουν τα κόμματα της ΕΕ, αλλά η εργατική τάξη πρέπει να τους γυρίσει την πλάτη, να βγάλει συμπεράσματα και να στηρίξει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Περιφέρεια και Δήμους.

Ακόμα επεσήμανε την εμφάνιση πολλών ψηφοδελτίων δήθεν «ακομμάτιστων» και «ανεξάρτητων» στις τοπικές εκλογές, τακτική που κρύβει ότι οι δήμοι και οι περιφέρειες είναι αυτές που εφαρμόζουν σε αυτό το επίπεδο τις πολιτικές που τσακίζουν κάθε λαϊκή ανάγκη και δικαίωμα.

Παρέμβαση έκανε και η Εύη Χατζημηνά, στέλεχος του ΚΚΕ και γραμματέας της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, που παρότρυνε τους εργαζόμενους στου «Χαλκιαδάκη» να μην περιμένουν να έρθει το πρόβλημα σε αυτούς, αλλά από τώρα να οργανωθούν στο ταξικό σωματείο τους και να συμμετέχουν σε αυτό όχι μόνο για τα ζητήματα του κλάδου τους (όπως την κατάργηση της Κυριακής - αργίας) αλλά και για τα γενικότερα ζητήματα, όπως τη φοροληστεία, το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ, την κατάργηση του επιδόματος τοκετού.

Στο εργοστάσιο της «Coca - Cola»

Κλιμάκιο του ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ επισκέφτηκε χτες το εργοστάσιο της «Coca - Cola» στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου, με επικεφαλής τον Γιάννη Γωνιανάκη, μέλος του ΓΠ Κρήτης του ΚΚΕ και πρόεδρο του Σωματείου Οικοδόμων Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τους εργαζόμενους στην επιχείρηση, ο Γ. Γωνιανάκης εξήγησε ότι δεν μπορείς να είσαι και με την ελεύθερη διακίνηση του κεφαλαίου που επιβάλλει η ΕΕ και να αντιτίθεσαι με το κλείσιμο του εργοστασίου της «Coca - Cola» στη Θεσσαλονίκη και τη μεταφορά του στη Βουλγαρία. Εξάλλου, επιταγή της ΕΕ είναι η προώθηση των απολύσεων και γενικότερα των αντεργατικών νομοθεσιών, γεγονός που εκμεταλλεύεται η εταιρεία σε Θεσσαλονίκη και Βόλο. Δεν μπορείς, συμπλήρωσε, να πατάς σε δύο βάρκες, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, και να είσαι και με το θύτη -την ΕΕ και τις επιχειρήσεις- και με το θύμα - τους εργαζόμενους. Κάλεσε τους εργαζόμενους να είναι αλληλέγγυοι στον αγώνα των συναδέλφων τους στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στις απολύσεις τους.

Το ΚΚΕ, τόνισε ο Γ. Γωνιανάκης, είναι το μόνο κόμμα που παλεύει για την προοπτική της εξόδου από την ΕΕ, διεκδικώντας ταυτόχρονα μονομερή διαγραφή του χρέους και εργατική εξουσία, τη μόνη λύση που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες των εργαζομένων. Το ΚΚΕ πρωτοστατεί στους αγώνες των εργαζομένων μέσα από τα σωματεία τους, η εργατική τάξη γνωρίζει τη στάση του, δεν έρχεται προεκλογικά να αλιεύσει τις ψήφους της. Γι' αυτό το λόγο, η μόνη απάντηση σε εκλογικό επίπεδο που συμβαδίζει με την άνοδο των αγώνων των εργαζομένων και του λαϊκού κινήματος γενικότερα είναι ισχυρό ΚΚΕ παντού και στην Ευρωβουλή, και σε Δήμους - Περιφέρειες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ