Σάββατο 22 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ασφάλιση και απαγόρευση κατασχέσεων για ΕΒΕ και αγρότες

Τροπολογία - προσθήκη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ κατατέθηκε, χτες, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

  • Περιλαμβάνει άμεσα μέτρα για την ουσιαστική προστασία των αυτοαπασχολούμενων και των φτωχομεσαίων αγροτών, που αδυνατούν να καταβάλουν εισφορές στα ασφαλιστικά τους ταμεία, με αποτέλεσμα να χάνουν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και να κινδυνεύουν με κατασχέσεις της περιουσίας τους. Τέτοια μέτρα, μεταξύ άλλων, είναι: Η κατάργηση και η διαγραφή προστίμων για καθυστερημένες οφειλές ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων σε ΕΤΑΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ, θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας και ασφαλιστική κάλυψη όλων χωρίς καμία προϋπόθεση, κατάργηση αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών των νέων ασφαλισμένων κ.ά.

Στην αιτιολογική έκθεση σημειώνεται:

  • Η κατάσταση αυτή δεν διαμορφώθηκε τυχαία. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που μεταφέρει τα βάρη της κρίσης στα λαϊκά στρώματα για να σωθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.
  • Δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες. Αυτά που αφαιρέθηκαν από το λαό τα προηγούμενα χρόνια δεν πρόκειται να ξαναδοθούν πίσω στη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
  • Τα προβλήματα αυτά θα βρουν τη λύση στο πλαίσιο μιας άλλης οργάνωσης της κοινωνίας, που δεν θα κινείται με κριτήριο το κέρδος και οι εργαζόμενοι θα γίνουν ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουν.

ΣΕΛ.  5

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ