Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Με δυνατό ΚΚΕ για ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα

Από τη συγκέντρωση στην Πετρούπολη
Από τη συγκέντρωση στην Πετρούπολη
Πολύ μικρό αποδείχθηκε το γυμναστήριο του 2ου δημοτικού σχολείου της Πετρούπολης για να χωρέσει το πλήθος κόσμου που πήρε μέρος στη συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Θ. Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, ανάμεσα σε άλλα σημείωσε: «Βεβαίως και θέλουμε η Πετρούπολη να μείνει στα χέρια των κομμουνιστών. Ομως λέμε στο λαό ότι και μέσα στους δήμους και μέσα στις Περιφέρειες πρώτα απ' όλα θα λειτουργήσουμε σαν λαϊκή εργατική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Θα προσπαθήσουμε δηλαδή κυρίως να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό μαζικό λαϊκό κίνημα διεκδίκησης και ανατροπής». Ο Θ. Παφίλης επίσης σημείωσε ότι: «το πρόγραμμά μας λέει ότι θα αγωνιστούμε για να υπάρξει επαρκής χρηματοδότηση στους δήμους και τις Περιφέρειες, να μην συρρικνωθούν οι κοινωνικές δομές και να διευρυνθούν ακόμα περισσότερο, να αποτρέψουμε ιδιωτικοποιήσεις χώρων και "φιλέτων" που σήμερα δίνονται αφειδώς στο μεγάλο κεφάλαιο, να δοθούν κονδύλια για αντιπλημμυρικά έργα και για αντισεισμική προστασία που ανακουφίζουν το λαό και που δημιουργούν θέσεις εργασίας και που σήμερα είναι στα αζήτητα».

Στάθηκε στη διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως σε ό,τι αφορά την ΕΕ, το χρέος, το μνημόνιο αλλά και το ποιον πραγματικά νοιάζεται, όχι φυσικά το λαό αλλά το μεγάλο κεφάλαιο. Απαντώντας σε όσους αναρωτιούνται αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι νέο ή άφθαρτο, αν έχει ή δεν έχει δοκιμαστεί είπε: «Δεν έχει δοκιμαστεί στους δήμους που ήταν μαζί με το ΠΑΣΟΚ; Δεν έχει δοκιμαστεί στο συνδικαλιστικό κίνημα όταν συνεργάζεται με τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ όπου υπάρχει πλειοψηφία του ΠΑΜΕ; Μέσα στον κρατικό μηχανισμό ήταν. Εσκασε τώρα αυτό το σκάνδαλο των ΜΚΟ, που εμείς το αποκαλύψαμε. Τα στελέχη τους ήταν πρωταγωνιστές στις ΜΚΟ και σήμερα παριστάνουν τους αθώους. Δεν είναι λοιπόν δοκιμασμένο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ;».


Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που βγαίνουν το τελευταίο διάστημα είπε πως θέλουν να καλλιεργήσουν ηττοπάθεια στον κόσμο. «Στο Ν. Σοφιανό δίνουν 6% και 6,2% στη "Λαϊκή Συσπείρωση" στην Περιφέρεια Αττικής. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γιατί στις προηγούμενες εκλογές είχαν δώσει 2,5% και πήραμε 15%. Λοιπόν τώρα να τους διαψεύσουμε και με βάση αυτό που μας δίνουν μπορούμε να πάμε πολύ ψηλότερα».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πετρούπολης Θωμάς Κοτσαμπάς, ευχαρίστησε τον κόσμο που τον εμπιστεύτηκε και που μπορεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» να τους κοιτά στα μάτια γιατί δεν τους είπε ψέμματα. Ευχαρίστησε την ομάδα που εργάστηκε μαζί του για το συμφέρον των δημοτών και των κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν από την καπιταλιστική κρίση. Υπενθύμισε πως ο δήμος πλήρωνε ακόμα και το ρεύμα δημοτών που δεν είχαν να πληρώσουν, πως είναι ο πρώτος δήμος όπου δεν κόπηκε το ρεύμα σε όσους δεν είχαν πληρώσει το χαράτσι, πως καταργήθηκαν τα τροφεία και πως συνολικά δόθηκε το χέρι σε αυτούς που ήθελαν να σηκωθούν. Ωστόσο δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την «παραφιλολογία» ορισμένων σχετικά με τη μη διεκδίκηση εκ νέου του δήμου που ισχυρίζονται πως «με έφαγαν οι μηχανισμοί. Κανείς δεν με έφαγε, είμαι εδώ μπροστά σας. Στην πράξη θα αποδείξουμε πως είμαστε εδώ μαζί με τον Βαγγέλη (σ.σ. τον υποψήφιο δήμαρχο Πετρούπολης), όλη η ομάδα, όλο το ψηφοδέλτιο βεβαίως με κάποιες αλλαγές, με την προσθήκη νέων ανθρώπων και θα δώσουμε τη μάχη γιατί η Πετρούπολη ήταν και θα παραμείνει κόκκινη».

Τέλος, ο Βαγγέλης Σίμος, υποψήφιος δήμαρχος Πετρούπολης κάλεσε όλους τους δημότες να δώσουν τη μάχη με αυταπάρνηση «με αυτοθυσία, με επιμονή και υπομονή, να παραταχθούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα και να διαδώσουμε τις θέσεις μας σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο της Πετρούπολης. Να έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοικτά. Είναι γνωστές οι προβοκάτσιες και η λασπολογία που χρησιμοποιούν οι αντίπαλοί μας γιατί μόνο έτσι μπορούν να χτυπήσουν και να μειώσουν το κύρος μας στο λαό. Διάφορα παπαγαλάκια, διάφοροι τοπικοί παραγοντίσκοι έχουν αρχίσει να διαδίδουν εδώ στην Πετρούπολη διάφορες φήμες και να βάλλουν εναντίον του Κόμματος, της Διοίκησης και στελεχών του Κόμματος. Αν νομίζουν ότι μπορούν να μας αμαυρώσουν στο λαό της πόλης θα τους πούμε ότι γελιούνται. Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα, κακιά σκουριά ούτε έπιασε, ούτε πιάνει, ούτε θα πιάσει ποτέ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ