Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Συνεχίζονται οι διεργασίες αναμόρφωσης

Στην πρώτη συνάντηση της άτυπης αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με την αντίστοιχη αντιπροσωπεία των «58», συμφωνήθηκε να συναντηθούν σήμερα Παρασκευή με τους εκπροσώπους και άλλων κινήσεων και του κόμματος του Λοβέρδου («Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα») για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες της ενιαίας καθόδου τους στις ευρωεκλογές. Επίσης, κατέληξαν σε ένα γενικό πλαίσιο για την ΕΕ και στην ύπαρξη μιας κοινής διακήρυξης για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Ανοιχτά παραμένουν θέματα όπως το όνομα του ψηφοδελτίου, ωστόσο συμφώνησαν ότι θα πρέπει να αναγράφονται κάτω από το κοινό όνομα τα ονόματα και τα σύμβολα όλων όσοι συμμετέχουν στο εγχείρημα.

Στη ΔΗΜΑΡ, ο πρόεδρός της, Φ. Κουβέλης, εξέφρασε τη στήριξή του στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη. Δράττοντας την ευκαιρία, επανέλαβε τα σαθρά περί «ακηδεμόνευτης, χειραφετημένης από κομματικές εξαρτήσεις λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης». Το πόσο «χειραφετημένη» ήταν η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνεται απ' το γεγονός ότι πρωτοστάτησε στην εφαρμογή των αντιλαϊκών αποφάσεων της κυβέρνησης, στη φορολεηλασία μέσω των ανταποδοτικών τελών, στην προώθηση της στρατηγικής της ΕΕ σε όλα τα επίπεδα, στο παραπέρα προχώρημα της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας, το ότι άνοιξε το δρόμο για ιδιωτικοποίηση και άλλων κοινωνικών υπηρεσιών.

Ο Φ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι «είναι σε εξέλιξη» η πορεία των συζητήσεων με το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να καταλήξουν σε κοινή υποψηφιότητα για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η επιθυμία της ΔΗΜΑΡ για στήριξη του Μ. Μπόλαρη σκοντάφτει στην άρνηση προσώρας του ΠΑΣΟΚ. Βέβαια, ο Μπουτάρης έχει ήδη εκφραστεί υπέρ της υποψηφιότητας του προερχόμενου από τη ΝΔ Α. Τζιτζικώστα, ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος κόντρα στον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ Γιάννη Ιωαννίδη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ