Σάββατο 15 Φλεβάρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ
Η στήριξη του ΚΚΕ το μοναδικό πραγματικό «όχι» στην αντιλαϊκή πολιτική

Συγκέντρωση στη Λάρισα για τη μάχη των ευρωεκλογών και των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών

Από τη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λάρισα
Από τη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λάρισα
Σε μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ, στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου της Λάρισας, μίλησε την Τετάρτη ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του Κόμματος. Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Παν. Σπήλιος, γραμματέας της ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ και ακολούθησε παρουσίαση των υποψήφιων που στηρίζει το ΚΚΕ για την Αντιπεριφέρεια Λάρισας και το Δήμο Λαρισαίων, Τάσου Τσιαπλέ και Γιώργου Λαμπρούλη, αντίστοιχα.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Γ. Γιόκας σημείωσε ότι το KKE αντιμετωπίζει τη μάχη των τριών εκλογικών αναμετρήσεων του Μάη ενιαία, γιατί είναι ενιαία η πολιτική που υλοποιείται και σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο.

Μεταξύ άλλων επισήμανε: «Η ΝΔ μιλάει για δημοψήφισμα που θα διασφαλίσει την κυβερνητική σταθερότητα και την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, δηλαδή τη συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για δημοψήφισμα ενάντια στην κυβέρνηση, γιατί θέλει από τώρα να μοστράρει κυβερνητικό κουστούμι που ήδη έχει αρχίσει να το ράβει και μάλιστα σε ακριβούς οίκους μόδας, στην Κομισιόν, στο Τέξας των ΗΠΑ και στα σαλόνια του ΣΕΒ.

Στις εκλογές πρέπει να ηττηθούν αυτές οι λογικές. Να ηττηθεί η πολιτική της κυβέρνησης, να ηττηθεί η ΕΕ, να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άνθρωποί τους στους δήμους και τις περιφέρειες. Να βγει όσο γίνεται πιο ισχυρό το ΚΚΕ, οι υποψήφιοί του παντού, στην Ευρωβουλή, τα δημοτικά και περιφερειακά όργανα. Το βράδυ των εκλογών η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να έχει πάρει έγκριση για τη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να έχει πάρει ανοχή για να συνεχίσει να κοροϊδεύει το λαό ότι μπορεί μια δική του κυβέρνηση να κάνει την ΕΕ φιλολαϊκή και ένα σάπιο σύστημα εξανθρωπισμένο.

Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από την ενίσχυση του ΚΚΕ, των υποψηφίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Η ψήφος στο ΚΚΕ χτυπάει την αντιλαϊκή πολιτική στο κέντρο, στον πυρήνα της. Είναι το μοναδικό πραγματικό και αυθεντικό ΟΧΙ στην κυβερνητική πολιτική. Τα ΟΧΙ του ΣΥΡΙΖΑ, των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου αντιπαρατίθενται στο ίδιο γήπεδο με την κυβέρνηση. Αποτελούν επί της ουσίας ΝΑΙ, γιατί φέρνουν από την πίσω πόρτα την αντιλαϊκή πολιτική, τις κατευθύνσεις της ΕΕ, τους στόχους του κεφαλαίου, που είναι οι αιτίες των λαϊκών προβλημάτων (...)

Το ΚΚΕ είναι εγγύηση γιατί παλεύει με επίκεντρο τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα, δεν κουράζεται, αντέχει. Παρά τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης, παλεύει με πίστη στη δύναμη της εργατικής τάξης, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος (...)

Το ΚΚΕ είναι εγγύηση για την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας που θα αγκαλιάσει τη λαϊκή πλειοψηφία που είναι εργάτες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, που θα ανοίγει το δρόμο για την οικονομία προς όφελος του λαού, με το λαό στην εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ