Σάββατο 15 Φλεβάρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΝΕΟΛΑΙΩΝ
Αντιπροσωπεία της ΚΝΕ στη Μαδρίτη

Σήμερα και αύριο πραγματοποιείται στη Μαδρίτη η 10η Συνάντηση Ευρωπαϊκών Κομμουνιστικών Νεολαιών με σημαντική συμμετοχή Οργανώσεων από χώρες της Ευρώπης και θέμα «Η καπιταλιστική κρίση, η πάλη της νεολαίας και ο ρόλος των Κομμουνιστικών Νεολαιών». Τη συνάντηση φιλοξενεί η Οργάνωση Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών Ισπανίας (CJC), νεολαία του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας. Την ΚΝΕ θα εκπροσωπήσουν οι Τάσος Γαλανόπουλος και Νίκος Ρεμπάπης, μέλη του Γραφείου του ΚΣ, και ο Λευτέρης Νικολάου, επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ.

Οι εκπρόσωποι ΚΝ από την Ευρώπη θα συζητήσουν για το χαρακτήρα της κρίσης, την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται ενιαία στην ΕΕ και τις συνέπειές της για τη νεολαία. Θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την πείρα από τους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, την άποψή τους για το ρόλο και τα καθήκοντα των ΚΝ.

Στο περιθώριο της συνάντησης θα διεξαχθεί διεθνές σεμινάριο με θέμα «Νεανικός Κομμουνιστικός Τύπος, ένα ισχυρό όπλο στην πάλη μας», με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών για την ανάγκη ύπαρξης, διάδοσης και βελτίωσης του νεολαιίστικου επαναστατικού Τύπου.

Οι συναντήσεις Ευρωπαϊκών ΚΝ, για το ξεκίνημα και τη σταθεροποίηση των οποίων η ΚΝΕ πρωτοστάτησε, έχουν γίνει θεσμός μετά από δέκα περίπου χρόνια συνεχούς διεξαγωγής, αποτελούν μια σημαντική κατάκτηση στην προσπάθεια ανταλλαγής πείρας ανάμεσα στις ΚΝ και διαμόρφωσης κοινής αντίληψης και δράσης των νέων κομμουνιστών γύρω από κρίσιμα ζητήματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ