Σάββατο 15 Φλεβάρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ
Προχωρά με παζαρέματα και συγκλίσεις

Συνεχίζεται η διαδικασία ανασύνθεσης της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας στο πλαίσιο της γενικότερης αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού. Η τελευταία συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου με αντιπροσωπεία των «58» και των συνεργαζόμενων κινήσεων έληξε με απόφαση να συσταθεί μια άτυπη κοινή επιτροπή, προκειμένου να συζητήσει το όνομα του σχήματος που θα κατεβάσουν στις ευρωεκλογές, το σήμα του, τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων ευρωβουλευτών και οργανωτικά ζητήματα για τη συνδιάσκεψή τους, πιθανά αρχές Μάρτη, όπου θα καταληχτούν όλα τα σχετικά με τις ευρωεκλογές.

Αύριο Κυριακή, συνεδριάζει η ολομέλεια των «58» και των συνεργαζόμενων κινήσεων, ώστε να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις και να ορίσουν τα πρόσωπα που θα μετάσχουν σε αυτή την άτυπη επιτροπή.

Διεργασίες στη ΝΔ

Την ίδια στιγμή, στην πλευρά της ΝΔ συνεχίζονται οι αναταράξεις με τις καθόδους στις τοπικοδιοικητικές εκλογές στελεχών του κόμματος δίχως έγκριση της ηγεσίας. Μιλώντας στο «ΣΚΑΙ», ο βουλευτής της ΝΔ και τέως δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης επέμεινε στην υποψηφιότητά του για το δήμο Αθήνας κόντρα και σε αυτή του Αρη Σπηλιωτόπουλου, λέγοντας ότι είναι «λαϊκός δεξιός και πιστός στην ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ του 1974». Αφησε αιχμές για τη στάση του πρωθυπουργού, αναφέροντας ότι κατά τη συνάντησή τους για να συζητηθεί το θέμα, «δεν πήρα πειστική απάντηση, μην πω ότι δεν έχω πάρει καμία απάντηση από τον Σαμαρά για το λόγο που δεν προκρίνεται η υποψηφιότητά μου».

Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας επιμένει στην υποψηφιότητά του, καλώντας μάλιστα τον εκλεκτό του Μαξίμου Γιάννη Ιωαννίδη να παραιτηθεί της υποψηφιότητάς του και να συνταχθεί μαζί του...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ