Σάββατο 15 Φλεβάρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιδράσεις από ΠΑΣΕΒΕ και συνταξιούχους

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ο νόμος για την ΠΦΥ που ψηφίστηκε στη Βουλή, έρχεται να διαλύσει ό,τι είχε απομείνει από το δημόσιο σύστημα Υγείας. Δεν έχουμε άλλο χρόνο. Τώρα να οργανώσουμε, να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία, παντού! Ολοι μαζί, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, νεολαία και γυναίκες, να βάλουμε εμπόδια στα σχέδιά τους. Καλούμε τα Σωματεία, τις Ενώσεις και όλους τους αυτοαπασχολούμενους να συμμετέχουν μαζικά στις παραστάσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνονται για τις επόμενες μέρες, στα παραρτήματα του ΕΟΠΥΥ, σε κάθε πόλη και σε κάθε γειτονιά μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων και τις Λαϊκές Επιτροπές».

Αντίστοιχα, στο κάλεσμά της, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Για όλους μας ένας πρέπει να είναι ο στόχος. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας - Πρόληψης. Να μην καταργηθεί καμία μονάδα υγείας, κανένα κέντρο υγείας. Οχι στην κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα. Καμιά απόλυση. Μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού με μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση και ικανοποιητικός μισθός. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικότητας στην Υγεία».

«Δεν πρέπει να κλείσει καμία μονάδα ούτε για μια ώρα», τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.«Δεν μπορεί οι συνταξιούχοι του Οργανισμού που πλήρωσαν αιματηρές εισφορές, στο τέλος της ζωής τους να γίνονται μπαλάκι ανάμεσα στις υπηρεσίες των Οργανισμών και να μην μπορούν να έχουν έστω τις υποβαθμισμένες, ιατροφαρμακευτικές παροχές, που κι αυτές πια μπαίνουν στην προκρούστεια κλίνη της διαβόητης μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), με την οποία ο ΕΟΠΥΥ μετατρέπεται αποκλειστικά σε αγοραστή υπηρεσιών Υγείας», σημειώνει στην ανακοίνωσή της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ