Σάββατο 21 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καλλιέργεια ψευδαισθήσεων τα περί «πάταξης της διαφθοράς»

Εναν ακόμα θεσμό απέκτησε το αστικό κράτος, αυτόν του «Εθνικού Συντονιστή για την καταπολέμηση της Διαφθοράς» και την περασμένη Πέμπτη η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Μέσων Ενημέρωσης διοργάνωσε εκδήλωση για να τον συστήσει στα μέσα ενημέρωσης και «να ξεκινήσει η προσπάθεια για ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών κατά της διαφθοράς».

Από τις συστάσεις γίνεται φανερό ότι στόχος του νεότευκτου θεσμού είναι να συνδράμει τη γενικότερη προσπάθεια του αστικού πολιτικού συστήματος να καλλιεργήσει αυταπάτες ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί ένα σάπιο φαινόμενο που παράγεται και αναπαράγεται από το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, που λειτουργεί με γνώμονα το κέρδος, άρα τον πλουτισμό, με κάθε μέσο, αυτή είναι η υπέρτατη αξία του. Ταυτόχρονα, επιδιώκει να φορτώσει στη «διαφθορά» τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής που διαχρονικά εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις, αλλά και το γεγονός ότι αυτό το σάπιο σύστημα μπορεί να καθαρίσει τη σαπίλα του και αν την καθαρίσει θα είναι σε όφελος του λαού. Στάχτη στα μάτια του λαού και αποπροσανατολισμός από το πραγματικό πρόβλημα, που είναι η εκμετάλλευση, δηλαδή η νόμιμη κλοπή του πλούτου που παράγουν η εργατική τάξη, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, από τους μεγαλοεπιχειρηματίες. 'Η από το γεγονός ότι η κρίση είναι σύμφυτη με τον καπιταλισμό και δεν οφείλεται «στα λαμόγια και στους κλέφτες πολιτικούς».

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, μεταφέροντας μήνυμα του πρωθυπουργού. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο γενικός γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης Ι. Παναγιωτόπουλος. Στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης, ο επίτιμος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες, που αναλαμβάνει Εθνικός Συντονιστής για την καταπολέμηση της Διαφθοράς κ.ά..

Ο Β. Μεϊμαράκης έριξε ευθύνες, ενοχοποίησε το λαό για την ανάδειξη τέτοιων πολιτικών, όταν τους εκτρέφουν τα ίδια τα αστικά κόμματα, και τον κάλεσε να αντιμετωπίσει μέσω της ψήφου τέτοια φαινόμενα, λέγοντας ότι «οι πολίτες πρέπει να σκέφτονται πάρα πολύ όταν κάνουν χρήση αυτού του υπέρτατου δικαιώματος της ψήφου και κυρίως του σταυρού προτίμησης, με τον οποίο προτείνουν σε κάποιον να έλθει να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα το οποίο διά της ψήφου τους επιδοκιμάζουν».

Παρουσίασε τη Βουλή σαν το θεσμό που «πρέπει και μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση της διαφθοράς» (αλήθεια, γιατί δεν τα κατάφερε ως τώρα;) και υπερασπίστηκε τη δυνατότητα ο καπιταλισμός να απαλλαχθεί απ' τη διαφθορά και να καθιερώσει «κανόνες διαφάνειας», λέγοντας επίσης ότι «και οι πολίτες πρέπει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους».

Πράγματι, οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα του συστήματος και να οργανωθούν, αναπτύσσοντας αντιμονοπωλιακή, αντικαπιταλιστική πάλη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θέλουν δρόμο «καθαρό» από δικαιώματα για ν' ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου (2016-10-06 00:00:00.0)
Επιτρέπει «offshore» σε πολιτικούς (2016-05-31 00:00:00.0)
Ποια δικαιώματα; (2014-11-30 00:00:00.0)
Εργαλείο για το «λίφτινγκ» του αστικού πολιτικού συστήματος (2014-02-07 00:00:00.0)
Κρύβουν τη «νόμιμη» κλοπή (2014-01-03 00:00:00.0)
Το σάπιο σύστημα θέλει γκρέμισμα (2012-09-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org