Σάββατο 21 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Συνεδριάσεις εν μέσω διεργασιών και αντιθέσεων

Στον απόηχο διεργασιών και αντιθέσεων γύρω από τη συγκρότηση «κεντροαριστερού πόλου», στο πλαίσιο της ανασύνθεσης του αστικού πολιτικού σκηνικού, για διασφάλιση της σταθερότητας του συστήματος, συνεδριάζει σήμερα Σάββατο υπό την προεδρία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος. Παραπέρα, αύριο Κυριακή συνεδριάζει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και το σχεδιασμό του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών και των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Οι συνεδριάσεις γίνονται λίγες μέρες μετά τις εκδηλώσεις και επαφές στελεχών της σοσιαλδημοκρατίας (όπως οι περιλάλητοι «58») που είναι δοκιμασμένα στην εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών, εκδηλώσεις που έχουν την πλήρη στήριξη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και τη συμμετοχή στελεχών της ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να εμφανιστεί ο λεγόμενος χώρος της κεντροαριστεράς, ως δήθεν κάτι νέο. Στόχος, η δημιουργία καλύτερων συνθηκών χειραγώγησης των λαϊκών στρωμάτων στην αστική πολιτική.

Οι τέτοιες κινήσεις προκαλούν και (για διάφορους λόγους) αντιδράσεις. Θυμίζουμε ότι λίγες μέρες νωρίτερα, έντεκα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έστειλαν επιστολή στον Ε. Βενιζέλο, προκαλώντας εκνευρισμό και αναστάτωση, ζητώντας άμεση σύγκληση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, προκειμένου να συζητηθούν «όλα τα κρίσιμα και σοβαρά θέματα του ΠΑΣΟΚ και της χώρας». Δεν προσδιόριζαν τα προς συζήτηση θέματα, ωστόσο πληροφορίες εντάσσουν σ' αυτά τη στρατηγική συμμαχιών ενόψει των εκλογών για την Τοπική Διοίκηση, αλλά και τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην πρωτοβουλία των «58».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ