Σάββατο 21 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στρατιωτική άσκηση στις Πρέσπες

Αλλη μία ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης («Δ») του Ελληνικού Στρατού καταγράφηκε, και μάλιστα λίγες ημέρες πριν την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, ειδικά για το ρόλο χωροφύλακα του ΝΑΤΟ που θέλουν οι κυβερνήσεις να παίζει η Ελλάδα στα Βαλκάνια.

Κατά πληροφορίες, τις πρωινές ώρες της 20ής Δεκεμβρίου 2013, με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου, στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 11/2013» ενεργοποιήθηκε στη συνοριογραμμή με Αλβανία και ΠΓΔΜ τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης («Δ») του βόρειου τομέα με σκοπό τη διεξαγωγή αεροκίνητης ενέργειας καθώς και ανάπτυξη τμήματος ορεινών καταδρομών στην περιοχή Πρεσπών. Συμμετείχαν προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων, καταδρομείς που αναπτύχθηκαν και επιχείρησαν στο λεγόμενο τριεθνές, μεταφερόμενοι με ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς (τουλάχιστον τέσσερα ελικόπτερα «UH-1H»), συνοδευόμενα από δύο επιθετικά ελικόπτερα «APACHE».

Παράλληλα δόθηκε εντολή και για ενεργοποίηση του Συστήματος Αεράμυνας της χώρας με συμμετοχή του συνόλου των μονάδων, με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση των χρόνων αντίδρασης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ