Σάββατο 28 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΤΡΟΛΑ = Κίνδυνος - Θάνατος

Δεκάδες τολμηροί κάτοικοι του Θριάσιου αναρριχήθηκαν στον ανισόπεδο κόμβο της Μάνδρας της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου και κρέμασαν το τεράστιο πανό (εμβαδού 120 τετραγωνικών μέτρων!)
Δεκάδες τολμηροί κάτοικοι του Θριάσιου αναρριχήθηκαν στον ανισόπεδο κόμβο της Μάνδρας της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου και κρέμασαν το τεράστιο πανό (εμβαδού 120 τετραγωνικών μέτρων!)
Με μια εντυπωσιακή ενέργεια που πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα οι κάτοικοι του Θριάσιου απέδειξαν ότι με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα συνεχίζουν τον αγώνα τους κατά των νέων επεκτάσεων της ΠΕΤΡΟΛΑ, για τις οποίες δίνει το «πράσινο φως» η κυβέρνηση, αδιαφορώντας για το περιβάλλον και την υγεία τους.

Συγκεκριμένα, στις 7 το απόγευμα δεκάδες τολμηροί κάτοικοι του θριάσιου αναρριχήθηκαν στον ανισόπεδο κόμβο της Μάνδρας της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου και κρέμασαν ένα τεράστιο πανό (εμβαδού 120 τετραγωνικών μέτρων!) που έγραφε τη λέξη ΚΙΝΔΥΝΟΣ με κόκκινα γράμματα και από κάτω το σύνθημα: Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΛΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Να σημειώσουμε ότι η πρωτότυπη αυτή εκδήλωση διαμαρτυρίας συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ, όταν το πανό φώτιζαν δεκάδες δάδες που άναψαν και κρατούσαν στα χέρια τους εκατοντάδες κάτοικοι του Θριασίου, θέλοντας να καταδείξουν με τον τρόπο αυτό ότι η φλόγα του αγώνα τους δε θα σβήσει μέχρι να δικαιωθούν και να αποσυρθούν τα καταστροφικά σχέδια γιγάντωσης της ΠΕΤΡΟΛΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων των κατοίκων και των φορέων της περιοχής θα συνεχιστεί και ολόκληρο το Μάη, ενώ αυτές πρόκειται να κορυφωθούν από την 1 ως τις 5 του Ιούνη με αφορμή το γιορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος. Το ακριβές πρόγραμμα των κινητοποιήσεων θα συζητηθεί τη Δευτέρα στις 8 το βράδυ στο Δημαρχείο Ελευσίνας. Στη σύσκεψη αυτή θα πάρουν μέρος σύσσωμα τα Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια της περιοχής, καθώς και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ