Σάββατο 28 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απροσδόκητος αποχωρισμός

Πέθανε χτες τα ξημερώματα ο πρόεδρος του ΕΣΥΝ Β. Μάνος

Την απέραντη θλίψη για τον αιφνίδιο θάνατο του Βασίλη Μάνου εξέφρασε η ΕΕ του ΕΣΥΝ. Παρά τη φοβερή απώλεια, αποφάσισε να μην αναβάλει το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πρωτογενούς Πρόληψης, που είχε προγραμματισμένο, μια και αυτό ήταν επιθυμία του Β. Μάνου. Η ΕΕ πιστεύει ότι με αυτή την απόφαση ανταποκρίνεται στην επιθυμία του και τιμά τον άνθρωπο που για πολλές δεκαετίες στάθηκε ακλόνητος στο χρέος τού συνειδητά προοδευτικού πολίτη και του άξιου επιστήμονα. Το Συνέδριο αφιερώνεται στη μνήμη του, μαζί με την υπόσχεση ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί.

Ο Β. Μάνος πέθανε χτες τα ξημερώματα από ανακοπή καρδιάς. Η καταγωγή του ήταν από το Λεωνίδιο Αρκαδίας, αλλά γεννήθηκε στην Κωστάντζα της Ρουμανίας, όπου εκεί τελείωσε το Γυμνάσιο. Μετά το θάνατο του πατέρα του μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη, όπου έμαθε ξένες γλώσσες (μιλούσε εφτά γλώσσες). Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθήνας και αποφοίτησε με άριστα. Πήρε την ειδικότητα του παιδιάτρου και εγκαταστάθηκε στο Περιστέρι, όπου ανέπτυξε έντονη κοινωνική δράση: Διατέλεσε πρόεδρος της Πολιτιστικής Στέγης «Δημιουργία», για τρία χρόνια υπήρξε αντιδήμαρχος του Δήμου Περιστερίου και από το 1996 μέχρι σήμερα πρόεδρος του ΕΣΥΝ.

Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της ΠΑΣΕΝ (1980) και του ΕΣΥΝ που τη διαδέχτηκε. Παρακολουθούσε από πολύ κοντά τι γινόταν στη χώρα, αλλά και διεθνώς με τα ναρκωτικά και κάθε φορά έκανε ανακοινώσεις για τα προβλήματα πριν από την ημερήσια διάταξη, στις συνεδριάσεις της ΕΕ του ΕΣΥΝ.

Η κηδεία του Β. Μάνου θα γίνει σήμερα ώρα 11.30 πμ από το Α` Νεκροταφείο Αθηνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ