Σάββατο 28 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πλειοψηφία με «ναρκωμένη» συνείδηση

Δεν ανακάλεσε προηγούμενη απόφαση που δηλώνει την αντίθεσή της για τη λειτουργία στα Λαλάδικα συμβουλευτικού κέντρου της «Ιθάκης»

Αμετανόητη εμφανίστηκε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης στη συνεδρίαση της Πέμπτης, οπότε αρνήθηκε να ακυρώσει την προηγούμενη απόφαση που έλαβε με πλειοψηφία, και με την οποία δηλώνει την αντίθεσή του στην εγκατάσταση και λειτουργία στην περιοχή Λαδάδικα στο κέντρο της πόλης, του νέου συμβουλευτικού κέντρου της Θεραπευτικής Κοινότητας «ΙΘΑΚΗ».

Την πρόταση ακύρωσης της απόφασης κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Αντεπίθεση Τώρα» Αγάπιος Σαχίνης, ο μόνος που καταψήφισε την απαράδεκτη απόφαση στην πρώτη συνεδρίαση όπου ετέθη εκτός ημερήσιας διάταξης στις 5 Απρίλη 2001. «Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να προχωρούμε σε εξοστρακισμό των παιδιών που δίνουν μάχη για τη ζωή και την επανένταξή τους στην κοινωνία», ανέφερε.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ) Θ. Λαζαρίδης ζήτησε να διακοπεί η συνεδρίαση και να υπάρξει συνάντηση του δημάρχου και διαπαραταξιακής επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου με τους ενδιαφερόμενους, ενώ στο τέλος υπερψήφισε την απόφαση ανάκλησης. Αντίθετα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του, Βουτσινάς και Τσαρούχας ψήφισαν να μην ανακληθεί.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε και πάλι ο Σπ. Βούγιας. Σύσσωμη η παράταξη της διοίκησης του δήμου (πρόσκειται στη ΝΔ) καταψήφισε την πρόταση ανάκλησης.

Τελικά η πρόταση του Αγ. Σαχίνη υπερψηφίστηκε μόνο από 8 δημοτικούς συμβούλους.

Ετσι σε ισχύ παραμένει η απαράδεκτη απόφαση που εμπεριέχει ιδιαίτερα έντονα τα στοιχεία του κοινωνικού αποκλεισμού. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Αντεπίθεση Τώρα», δήλωσε πως προτίθεται να κάνει παρέμβαση στην επιτροπή του άρθρου 18 της Νομαρχίας και να ζητήσει κατάργηση της απόφασης του ΔΣ.

«Είναι ντροπή ο δεύτερος δήμος της χώρας μας να εμμένει σε μια τέτοια απόφαση», δήλωσε ο Φ. Καλοτεράκης, διευθυντής του θεραπευτικού προγράμματος της ΙΘΑΚΗΣ. Και πρόσθεσε πως οι νέοι που μετέχουν στα προγράμματα της ΙΘΑΚΗΣ, νιώθουν «τρομερά προσβεβλημένοι και μειωμένοι, αφού φαίνεται να αντιμετωπίζονται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

«Μπροστά στη διατήρηση μιας απόφασης που μπορεί να μη διαθέτει νομική δεσμευτικότητα για το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) αλλά ενισχύει τον κοινωνικό αποκλεισμό και προλειαίνει το έδαφος για την εξάπλωση του φαινομένου στο μέλλον, εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του και υπογραμμίζει την απόφασή του να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την προάσπιση του δικαιώματος στην απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΕΘΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ