Σάββατο 28 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΧΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αλλο ανανέωση και άλλο αναπαλαίωση

Η Αχτίδα Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟΑ του ΚΚΕ με αφορμή τον τρόπο που παρουσίασε η «Αυγή» τη συγκρότηση του προεδρείου της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) έκανε το παρακάτω σχόλιο:

«Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας "Αυγή" (26/4/2001), απηχώντας και τις απόψεις του πολιτικού φορέα που εκπροσωπεί, ανακαλύπτει υπό μορφή ξαναζεσταμένης σούπας, συνεργασία ΚΚΕ - Δεξιάς, με αφορμή τη συγκρότηση προεδρείου στην ΕΙΝΑΠ. Κατ' αρχήν θα θέλαμε να βοηθήσουμε στους πλουραλιστικούς και αντικειμενικούς προσανατολισμούς της "Αυγής" και του Συνασπισμού, υπενθυμίζοντας ότι οι ψηφοφορίες έγιναν από συνδικαλιστικές παρατάξεις, που έχουν πολιτικές αναφορές μεν, δεν ψηφίζουν δε.

Να υπενθυμίσουμε ότι το προεδρείο ψηφίστηκε από τέσσερις παρατάξεις, γεγονός που κρύβει η "Αυγή", παραποιώντας την πραγματικότητα. Το γεγονός ότι το γνωρίζει, αλλά δεν το καταγράφει ως γεγονός έχει και τη διάσταση της κουτοπονηριάς, αλλά και της πολιτικής προβοκάτσιας. Πρέπει όμως να απαντήσει η "Αυγή" και ο Συνασπισμός: Τι είναι αυτό που τους ενοχλεί; Το προεδρείο ή η κατεύθυνση που πρέπει να έχει αυτό το σωματείο, ιδιαίτερα σήμερα που οι συντηρητικές δεξιές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές έχουν μπει για τα καλά και στο χώρο της υγείας -πρόνοιας; Οι παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και στην «ανανεωτική Αριστερά» - βλέπε Συνασπισμός - δεν προκάλεσαν στο προεδρείο της ΕΙΝΑΠ το προηγούμενο διάστημα, όταν μάλιστα ήταν σε εξέλιξη η οργάνωση των κινητοποιήσεων κόντρα στην πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας από την κυβέρνηση; Υπήρχε καλύτερη πάσα και βοήθεια προς το υπουργείο και τα σχέδιά του απ' αυτή τη στάση τους;

Γνωρίζει η "Αυγή" και ο Συνασπισμός ότι αυτή η... παροχή υπηρεσιών "ανταμείφτηκε" από την κυβέρνηση με το διορισμό στελεχών τους - Κοντολέων Παναγιώτης και Παντελής Παναγιώτης - στη Διοίκηση του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής ως αναπληρωματικών των διορισμένων τακτικών μελών, στελεχών του ΠΑΣΟΚ;

Αυτός είναι ο ρόλος τους. Αναπληρωματικοί ως συμπληρωματική πολιτική δύναμη των νεοφιλελεύθερων επιλογών του ΠΑΣΟΚ. Ρόλο που η ηγεσία του ΣΥΝ, με μαζικό προπαγανδιστή την "Αυγή", με το αζημίωτο, έχουν αναλάβει να παίξουν. Ο πραγματικός ανανεωτής ανανεώνει τα αιτήματά του, διεκδικεί λύσεις σύμφωνα με τις σημερινές ανάγκες των εργαζομένων, έχει ταξική αναφορά στο λόγο του και στις πράξεις του. Εκεί κρινόμαστε όλοι.

Φίλοι της "Αυγής" και του Συνασπισμού. Αλλο η ανανέωση και άλλο η αναπαλαίωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ