Σάββατο 28 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Οι κουτόφραγκοι δε μάσησαν κουτόχορτο

Πήγε, είδε και απήλθε. Οχι ως τροπαιούχος, αλλά με κατεβασμένα τα φτερά. Περί του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ ο λόγος, που η πρώτη του επαφή με τους Ευρωπαίους εταίρους ήταν άκρως τραυματική. Για το Κτηματολόγιο το είχαμε υποστηρίξει δογματικά από την πρώτη στιγμή, ότι επρόκειτο περί ΠΑΣΟΚόφουσκας. Οι διαδικασίες που επιλέχτηκαν και τα πρόσωπα που εμπλέχτηκαν ήταν βέβαιο ότι θα οδηγούσαν την κατάσταση εκεί που την οδήγησαν. Στο μέγα τίποτα. Εξ ου και το στοπ της χρηματοδότησης στο Κτηματολόγιο. Ποιος δικαστικός, άραγε, θα ερευνήσει πώς εξανεμίστηκαν τόσοι πόροι για τόσο μηδαμινό αποτέλεσμα; Ο Κουρουπητός εξακολουθεί να στοιχίζει 7 εκατομμύρια δραχμές τη μέρα, ποινή που επέβαλε στην υπερήφανο χώρα μας, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ούτε σ' αυτήν την περίπτωση τα επιχειρήματα του υπεύθυνου προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚ έπεισαν τους Ευρωπαίους. Και σα να μην έφταναν αυτά, διέρρευσε κι ο προβληματισμός για το Σχοινιά. Και μπορεί η θύελλα του Ασφαλιστικού να απάλυνε τον ...Τιτανικό του υπουργείου Περιβάλλοντος, όμως είναι βέβαιο ότι η εικόνα που με κόπο έφτιαξαν οι image makers των οικολόγων του ΥΠΕΧΩΔΕ στραπατσαρίστηκε αποφασιστικά. Και έπεται συνέχεια, ενόψει Ολυμπιάδας. Οι μακέτες κάποτε δεν πουλούν, τουλάχιστον τόσο, όσο θέλουν οι κατασκευαστές τους.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία για το Σχοινιά

Αύριο Κυριακή, θα γίνουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη σχεδιαζόμενη καταστροφή στον υδροβιότοπο Σχοινιά, που έχει ξεσηκώσει και τη διεθνή κατακραυγή, και την ιστορική περιοχή του Μαραθώνα που βιάζονται να ξεγράψουν οι ανιστόρητοι κυβερνώντες και οι παρατρεχάμενοι θιασώτες τους, οπαδοί του τέλους της ιστορίας. Στις 11 το πρωί, θα γίνει εκδήλωση διαμαρτυρίας στον Τύμβο του Μαραθώνα και θα ακολουθήσει πορεία από κει στο Σχοινιά. Στις 4 το απόγεμα, θα γίνει συναυλία διαμαρτυρίας στην παραλία της περιοχής.

Τουρκο-οικοκτόνοι

Οι χασάπηδες της Αγκυρας πριν από λίγες μέρες φυλάκισαν τον Τούρκο αγωνιστή Οκτάι Κονιάρ, επειδή αντιδρούσε με τα σχέδια εξόρυξης χρυσού στην Πέργαμο. Δεκαέξι μήνες φυλάκισης προς γνώσιν και συμμόρφωσιν σ' ένα γνήσιο υπερασπιστή του περιβάλλοντος. Παράδειγμα φωτεινό προς ημετέρους γιαλαντζί πράσινους, που δυστυχώς αυξάνονται καθημερινά ως παράσιτα και τρωκτικά του δημοσίου κορβανά με οικοπιστοποιητικά του παρελθόντος, τα περισσότερα των οποίων σχετίζονται με τη συμμετοχή τους σε κακόγουστα χάπενινγκ.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Ιστορίες για φώκιες τ. 11

Η τριμηνιαία εφημεριδούλα της Εταιρείας Μελέτης και Προστασίας της Μεσογειακής Φώκιας, πιστή στο ραντεβού της, με μια έκπληξη για τους φίλους του υπό εξαφάνιση θηλαστικού. Απέκτησε, όπως διαβάζουμε, ιστοσελίδα στο διαδίκτυο που υπόσχεται πολλές εκπλήξεις και πάμπολλες πληροφορίες για τους επισκέπτες της. Κι ακόμα μπορείτε να πληροφορηθείτε την πρόταση της οργάνωσης για το φορέα διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου - Βόρειων Σποράδων, τις δυνατότητες ανάπτυξης των προστατευόμενων περιοχών και, όπως πάντα, οι μόνιμες στήλες εν πλω, Τυπο-αλιεύματα και περιδιαβάζοντας, με πράσινες βιβλιοπροτάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ