Σάββατο 28 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Λαδώθηκε» ο δήμαρχος Γλυφάδας;

Ποινική δίωξη για «δωροδοκία» και «παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων» ασκήθηκε χτες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εναντίον του δημάρχου Γλυφάδας ΣτέλιουΛανδράκη και του πρώην αντιδημάρχου της πόλης ΓιώργουΑγγελόπουλου.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Δημ. Παπαγγελόπουλος προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος τους για τα παραπάνω αδικήματα, μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής έρευνας που διενήργησε ο ίδιος, με αφορμή καταγγελία επιχειρηματία σε τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου Μ. Τριανταφυλλόπουλου. Ο επιχειρηματίας, του οποίου το όνομα δε δόθηκε στη δημοσιότητα, κατάγγειλε μέσω εκπροσώπου του ότι ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος του ζήτησαν 250 εκατ. δρχ. προκειμένου να προωθήσουν αίτησή του σχετικά με τη χρήση οικοπέδου στην οδό Βουλιαγμένης και Ανθέων στη Γλυφάδα για την κατασκευή κινηματογραφικών αιθουσών. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του επιχειρηματία, ονόματι Κωνσταντινίδης, έχει μαγνητοφωνήσει συνομιλία του με τον τότε αντιδήμαρχο Γ. Αγγελόπουλο, ο οποίος του ζήτησε το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό.

Για την υπόθεση θα γίνει προανάκριση από πταισματοδίκη, κατά την οποία αναμένεται να εξεταστούν μάρτυρες και να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ