Πέμπτη 25 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αντεργατικές εξελίξεις στη «Μαρινόπουλος»

Την απόφασή τους να δώσουν τη μάχη στους χώρους δουλειάς, για την επιτυχία της απεργίας της Πρωτομαγιάς, αλλά και να κλιμακώσουν τον αγώνα για να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, εξέφρασαν οι εργαζόμενοι του ομίλου «Μαρινόπουλος» στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της μαζικής γενικής συνέλευσης του σωματείου τους.

Συζήτησαν για τις εξελίξεις μετά την απόφασή της εταιρείας να προχωρήσει σε συρρίκνωση στο όνομα της εξυγίανσης και της ανταγωνιστικότητάς της. Η εταιρία ήδη έχει κλείσει τα καταστήματα «CARREFOUR EXPRESS» σε Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Δράμα και έχει μειώσει το προσωπικό στα καταστήματα της Κατερίνης και της Κοζάνης, πετώντας συνολικά στο δρόμο περισσότερους από 60 εργαζόμενους. Σχεδιάζει το κλείσιμο δύο καταστημάτων και στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι, παρά τις διαβεβαιώσεις της επιχείρησης ότι θα απορροφήσει το προσωπικό στα άλλα καταστήματα, παραμένουν σε αγωνιστική επαγρύπνηση.

Την ίδια στιγμή που ο όμιλος κατεβάζει ρολά σε καταστήματα σε διάφορες πόλεις, προχώρησε στην εξαγορά της μεγαλύτερης εταιρείας σούπερ μάρκετ στην Αλβανία.

Οι εργαζόμενοι μέσα από τη συνέλευσή τους δήλωσαν αποφασισμένοι να μην υπογράψουν καμία απόλυση και να διεκδικήσουν τη μεταφορά των συναδέλφων τους από τα καταστήματα που κλείνουν σε άλλα καταστήματα για να καλύψουν τα μεγάλα κενά σε προσωπικό. Να μην υποκύψουν στα εκβιαστικά διλήμματα της εταιρείας και να παλέψουν για την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης χωρίς μειώσεις μισθών και περιστολή επιδομάτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ