Πέμπτη 25 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ
Ρύθμιση για την πληρωμή

Για το θέμα των εφημεριών των γιατρών ενημέρωσε χτες την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος και ανακοίνωσε ότι στις 29 και 30 Απριλίου θα γίνει η καταβολή των καθυστερημένων εφημεριών στους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων.

Οπως είπε, με ρύθμιση σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών καλύπτονται όλες οι εφημερίες που έγιναν το τελευταίο τρίμηνο του 2012 και το πρώτο τρίμηνο του 2013, για τις οποίες προκύπτει υπέρβαση της δαπάνης κατά 109 εκατομμύρια ευρώ. Κατά τον υπουργό, μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει επέλθει πλήρης ομαλοποίηση και η διαδικασία των δεδουλευμένων εφημεριών θα εξελίσσεται ομαλά ανά μήνα.

Στην παρέμβασή του κατά την ενημέρωση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης υπογράμμισε ότι το ζήτημα των εφημεριών δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μεμονωμένα και έξω από τη συνολική πολιτική που ασκείται στον τομέα της Υγείας.

Τόνισε ότι το πρόβλημα των εφημεριών είναι απόρροια της πολιτικής που περιορίζει τα κονδύλια και στην Υγεία και κατήγγειλε ότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς, ιδιαίτερα στα νοσοκομεία των νησιών και της επαρχίας.

Το ΚΚΕ, κατέληξε, διεκδικεί την επαρκή στελέχωση σε όλες τις ειδικότητες των γιατρών και εφημερίες με βάση τις ανάγκες λειτουργίας των νοσοκομείων και τόνισε ότι οι τακτικές αποδοχές των γιατρών θα πρέπει να είναι ικανοποιητικές προσθέτοντας ότι οι εφημερίες είναι υπερωρίες και σαν τέτοιες πρέπει να αμείβονται.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επικίνδυνες περικοπές εφημεριών(21/8/2002)
Οι περικοπές αποκλείουν τους απαραίτητους γιατρούς!(23/11/2001)
Νέα αναστάτωση με πρόσθετα προβλήματα(5/1/1999)
Ενημερωτική συγκέντρωση(30/10/1998)
Ανθυγιεινή θηλιά και για το 1999!(29/9/1998)
Επαναπροσέγγιση των εφημεριών(29/8/1998)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org