Πέμπτη 25 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
1 ΜΑΗ 2013
Στη μάχη και οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις συνδικάτων

Εντείνεται η δραστηριότητα για την επιτυχία της Πρωτομαγιάτικης απεργίας. Χτες, αντιπροσωπεία της ΠΕΜΕΝ, συζήτησε με σπουδαστές και σπουδάστριες της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) στον Ασπρόπυργο, μπροστά στην απεργία της 1ης Μάη.

Ο Σ. Τσιμπόγλου, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, μιλώντας στους σπουδαστές, υπογράμμισε πως η ΠΕΜΕΝ πήρε την πρωτοβουλία αυτή, κόντρα στο κλίμα τρομοκρατίας και απαξίωσης κάθε εργατικής και λαϊκής κατάκτησης που καλλιεργείται και μέσα στη σχολή, έτσι ώστε να μεταφερθεί το μήνυμα της Πρωτομαγιάς και των εργατικών αγώνων. Αναφέρθηκε αναλυτικά στην επίθεση της κυβέρνησης και του υπουργείου στα συγκροτημένα δικαιώματα των ναυτεργατών και στην ιδιωτικοποίηση της ναυτικής εκπαίδευσης. Κάλεσε τους σπουδαστές να σκεφτούν πως τα αλλεπάλληλα αντιλαϊκά μέτρα γυρίζουν τον τροχό της ιστορίας εκατοντάδες χρόνια πίσω και τόνισε πως το ζητούμενο είναι η συγκέντρωση δυνάμεων στην κατεύθυνση της διεκδίκησης των σύγχρονων εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων.

Στο ρόλο που παίζουν οι δυνάμεις που σήμερα κυριαρχούν στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου των σπουδαστών αναφέρθηκε η παράταξη «Αγωνιστική Ενότητα»: Είναι άφαντοι όσον αφορά τα προβλήματα αλλά εμφανίζονται στη σχολή για να θέσουν εμπόδια στην επαφή των σπουδαστών με το σωματείο. Δεν έχουν καλέσει εκλογοαπολογιστική συνέλευση ούτε έχουν ορίσει, όπως θα έπρεπε, την ημερομηνία των εκλογών. Τέλος, υπογραμμίστηκε πως το ζητούμενο δεν είναι μόνο η ανάδειξη αγωνιστών στο Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και η συμμετοχή περισσότερων σπουδαστών στην πάλη.

Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα θα γίνει στο Σύνταγμα στις 10.30 π.μ., στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Αγ. Βενιζέλου και στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη. Τη μέρα της Πρωτομαγιάς αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, θα καταθέσει στεφάνια στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής στις 9 π.μ. και στο Πολυτεχνείο στις 8.30 π.μ. την Τετάρτη 1η Μάη. Αντιπροσωπεία της ΟΓΕ θα καταθέσει στεφάνι στο Σκοπευτήριο στις 9 π.μ.

Η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Αθηνών, με ανακοίνωσή της τονίζει ότι θα συμμετέχει στην Πρωτομαγιάτικη απεργία.

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

Συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες ετοιμάζουν πολύμορφα την απεργιακή μάχη της φετινής Πρωτομαγιάς.

-- Σήμερα Πέμπτη 25 Απρίλη:

  • Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής, πραγματοποιεί στα γραφεία του στις 8 μ.μ., εκδήλωση - αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά και με τίτλο: «Η εξέγερση των εργατών του Σικάγου μας δείχνει το δρόμο. Οχι στη σύγχρονη σκλαβιά». Θα ακολουθήσει γλέντι με αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι. Την εκδήλωση επιμελείται και οργανώνει η Επιτροπή Νέων του συνδικάτου.
  • O Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, θα προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση 6 μ.μ., στο ΕΚΑ.
  • Η Γραμματεία Επισιτισμού Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ, συλλαλητήριο για τα μεγάλα προβλήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων στις 6.30 μ.μ. στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
  • Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας προχωρά σε δίωρες στάσεις εργασίας στα έργα του ΜΕΤΡΟ (10 π.μ. - 12 μ.) και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (2 - 4 μ.μ.).
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόγραμμα δράσης για τον ταξικό γιορτασμό της 1ης Μάη(2014-04-18 00:00:00.0)
Προετοιμασίες για την απεργία της Πρωτομαγιάς(2014-04-17 00:00:00.0)
Απεργία σε στεριά και θάλασσα(2009-04-24 00:00:00.0)
Ταξικός γιορτασμός σε στεριά και θάλασσα(2008-04-19 00:00:00.0)
Ολες οι δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας τη Μεγάλη Τετάρτη(2002-04-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ