Πέμπτη 25 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΥΛΗ
«Προκαταβολή» για τις κουτσουρεμένες συντάξεις

Νομοσχέδιο με ρυθμίσεις συνταξιοδοτικές, δημοσιονομικές και διοικητικές του υπουργείου Οικονομικών συζητείται στη Βουλή, ενώ ανάμεσα σε άλλα προβλέπεται να υπάρχει προκαταβολή ποσοστού της σύνταξης στους δημόσιους υπάλληλους και η αξιοποίηση των αδρανών τραπεζικών λογαριασμών.

Καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο ο εισηγητής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης τόνισε ότι πίσω από τις όποιες κορόνες της κυβέρνησης για τον ευεργετικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου κρύβεται η βαθύτατη αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης που συνεχίζει τις πολιτικές των προηγούμενων χρόνων ενάντια στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Τόνισε ότι η διάταξη για την προκαταβολή μέρους της σύνταξης δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο συνταξιούχος θα λαμβάνει ούτε λίγο ούτε πολύ το 50% του βασικού μισθού ως σύνταξη. Ζήτησε τη στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών που τρέχουν τα θέματα των διαδικασιών των συντάξεων και όχι τις πειθαρχικές ποινές σε υπαλλήλους των υποστελεχωμένων υπηρεσιών και κατήγγειλε ότι με το νομοσχέδιο με το πρόσχημα της εξίσωσης μειώνονται οι συντάξεις των καλλιτεχνών στο ύψος των 720 ευρώ.

Υπερασπιζόμενος το νομοσχέδιο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας είπε ότι οι αδρανείς καταθέσεις θα αξιοποιούνται από το δημόσιο μετά την παραγραφή των δικαιωμάτων του καταθέτη ή των νομίμων κληρονόμων του, μετά την πάροδο εικοσαετίας.

Παρεμβαίνοντας ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι παρακολουθούμε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να ωραιοποιήσουν την κατάσταση και πρόσθεσε ότι σε αυτήν την προσπάθεια τη διευκολύνει η αδιέξοδη και άσφαιρη κριτική που κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση δεν είναι καλός διαχειριστής.

«Το πρόβλημα δεν είναι ζήτημα καλύτερου διαχειριστή. Και τι να κάνει αυτός ο καλύτερος διαχειριστής; Ποιος θα διαπραγματευθεί καλύτερα; Πού; Μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και με δοσμένη τη στρατηγική επιλογή, την οποία δεν αμφισβητείτε, λόγω ακριβώς των στρατηγικών συμφωνιών για τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων της ΕΕ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ν. Καραθανασόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ