Πέμπτη 25 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις ποινικοποίησης των αγώνων

Αποκαλυπτική η διαδικασία της δίκης των δύο στελεχών του ΠΑΜΕ

«Η απόφαση που πάρθηκε αλλά και η όλη διαδικασία που τηρήθηκε μέχρι να φτάσει στο ακροατήριο η υπόθεση, είναι αποκαλυπτική. Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ο χαρακτήρας της Δικαιοσύνης, ο σαφής προσανατολισμός στην ποινικοποίηση της δράσης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος».

Τα παραπάνω υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, με αφορμή τη δίκη δύο εργαζομένων, στελεχών του ΠΑΜΕ (ο πρόεδρος του ΕΚΖ, το μέλος της διοίκησης του ΕΚΖ και αναπληρωτής γγ του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων), την περασμένη Παρασκευή στο μονομελές πλημμελειοδικείο Ζακύνθου με τις κατηγορίες της «συκοφαντικής δυσφήμισης» και «διατάραξης οικιακής ειρήνης», επειδή το Μάη του 2010 μοίρασαν ανακοινώσεις στο ξενοδοχείο «Louis Zante Beach».

«Συγκεκριμένα -σημειώνεται- ενώ σύμφωνα με τους αστικούς νόμους για να φτάσουν στο ακροατήριο αυτές οι δύο κατηγορίες χρειαζόταν απαραιτήτως να έχει υποβληθεί μήνυση, παρότι αυτή δεν υπήρχε και δεν κατατέθηκε ποτέ, η διαδικασία της δίκης προχώρησε κανονικά...!

Το φυσιολογικό λοιπόν και "νομικά ορθό" θα ήταν έστω και την τελευταία στιγμή, το δικαστήριο να κηρύξει απαράδεκτη τη δίωξη που άσκησε η εισαγγελία. Η απόφαση που τελικά πάρθηκε ήταν για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης να κηρυχθεί απαράδεκτη η δίωξη. Για το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, αν και έπρεπε να γίνει το ίδιο, αποφασίστηκε να παύσει προσωρινά η δίωξη με τον όρο να μην τελεστεί το επόμενο διάστημα νέο παρόμοιο αδίκημα. Θέλουν να διασφαλίσουν την ασυλία των εργοδοτών από την «ενοχλητική» δράση του ταξικού κινήματος, θέλουν να τρομοκρατήσουν τους πρωτοπόρους συνδικαλιστές. Ολα τα παραπάνω έγιναν με προκλητικό τρόπο, χωρίς να δοθεί η δυνατότητα ούτε στο δικηγόρο ούτε σ' αυτούς που κατηγορούνταν να πάρουν το λόγο».

Οι μεθοδεύσεις αυτές, σημειώνει το ΕΚΖ, ώθησαν δικαιολογημένα το Δικηγορικό Σύλλογο Ζακύνθου, να κηρύξει αποχή, την Τρίτη, 23 και Τετάρτη 24 του Απρίλη και ταυτόχρονη καταγγελία του γεγονότος.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν αυτή τη συντονισμένη τακτική ποινικοποίησης των αγώνων, που είναι πλήρως εναρμονισμένη με το "νόμος και τάξη" της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.

Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία δίωξης. Θυμίζουμε ότι είναι σε εξέλιξη πάνω από 25 διώξεις εργαζομένων συνδικαλιστών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ