Πέμπτη 25 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παρέμβαση για τους 5μηνίτες

Παρέμβαση στο διοικητή του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλο, έκανε χετς το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής μαζί με τις Επιτροπές Εργαζομένων ΜΚΟ και Ανέργων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί για 5 μήνες, μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και συνδικαλιστικών φορέων (όπως η ΓΣΕΒΕΕ), και απασχολούνται στους Δήμους.

Η αντιπροσωπεία επεσήμανε ότι «οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στην αποκομιδή και στην καθαριότητα είναι ανασφάλιστοι και μέχρι σήμερα απλήρωτοι, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να σφραγίσουν το βιβλιάριο ασθενείας τους. Απαιτήσαμε την άμεση ασφάλιση και θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας των εργαζομένων που έχουν προσληφθεί μέσω ΜΚΟ, καθώς και όλων των ανέργων». Η απάντηση του διοικητή ήταν ότι ο νόμος δεν επιτρέπει τη θεώρηση βιβλιαρίων Υγείας πριν τη συμπλήρωση 50 ενσήμων και δεν μπορεί να υπάρχει εξαίρεση. Την ίδια απάντηση έδωσε και στην Επιτροπή Ανέργων του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας που συμμετείχαν στη συνάντηση ζητώντας να έχουν πλήρη ασφάλιση όλοι οι άνεργοι.

Επίσης, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης έκαναν παρέμβαση στη διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ η οποία έχει προσλάβει εργαζόμενους για «κοινωφελή εργασία». Με την παρέμβαση απαιτήθηκε να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους εργαζόμενους.

Στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΙΜΕ της ΓΕΣΕΒΕΕ, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στους δήμους μέσω των 5μηνων προγραμμάτων απασχόλησης, που είναι απλήρωτοι εδώ και δυόμιση μήνες.

Οι αρμόδιοι απέδωσαν τις καθυστερήσεις στις πληρωμές στην καθυστέρηση αποστολής των στοιχείων από τους Δήμους. Οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι μέχρι την Παρασκευή θα παραβρίσκονται στους χώρους εργασίας τους αλλά δε θα εργάζονται, απαιτώντας να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org