Σάββατο 20 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
19o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΜΙΧΑΛΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Το Κόμμα κάνει ακόμη περισσότερα βήματα μπροστά, αναδεικνύοντας την ωριμότητα και την ικανότητα εξέλιξης της επαναστατικής στρατηγικής μας.

Οι προβλέψεις που έχει κάνει το Κόμμα έχουν δικαιωθεί από τις εξελίξεις στη χώρα μας, στην Κύπρο και διεθνώς. Εχουν επιβεβαιωθεί και στον κλάδο Υγείας - Πρόνοιας.

Από τα θετικά βήματα που έχουν γίνει στον κλάδο και από την αρνητική πείρα μας αναδεικνύεται ότι αυτό που καθορίζει την ικανότητα να κινητοποιούμε ή όχι μάζες, να στρατολογούμε και να οικοδομούμε είναι η ποιότητα και η έκταση των ιδεολογικοπολιτικών δεσμών μας με τους εργαζόμενους.

Η πείρα δείχνει ότι για να έχουμε θετικά αποτελέσματα απαιτείται ισχυρή αντιπαράθεση με τα ιδεολογήματα που βάζουν η αστική τάξη και ο οπορτουνισμός, που έχουν έντονη και σχεδιασμένη παρέμβαση στον κλάδο. Για παράδειγμα την αντιμετώπιση της λογικής της ενότητας στο πλαίσιο της αντιμνημονιακής πάλης. Τις αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει διέξοδος με αριστερή κυβέρνηση. Την προπαγάνδα ότι αιτία των μέτρων είναι η διαφθορά. Το ιδεολόγημα της αστικής τάξης ότι οι επιστήμονες γιατροί, φαρμακοποιοί κ.λπ. είναι ενιαία τάξη - στρώμα που πρέπει να εκπροσωπούνται ενιαία μέσα από τους επιστημονικούς συλλόγους. Τη στάση των οπορτουνιστών να υιοθετούν αιτήματά μας και να βάζουν στο κίνημα τον πολιτικό τους στόχο για ανατροπή της κυβέρνησης.

Απαιτείται οργανωμένη και αναβαθμισμένη ιδεολογικοπολιτική δουλειά για την κατάκτηση της ικανότητας όλων των δυνάμεών μας να απαντάνε τεκμηριωμένα και πειστικά σε όλα αυτά τα ιδεολογήματα. Χρειάζεται η ιδεολογικοπολιτική δουλειά να διαπερνά τις καθημερινές μάχες, να πολιτικοποιείται η πάλη.

Στην ίδια κατεύθυνση χρειάζεται να αναδειχθεί η σημασία του προσανατολισμού της δουλειάς μας όχι μόνο για την εξασφάλιση δωρεάν υπηρεσιών, αλλά του προσανατολισμού και στην πρόληψη και προστασία της υγείας από τις επαγγελματικές ασθένειες και τα εργατικά ατυχήματα, τις συνέπειες στην υγεία από την άναρχη καπιταλιστική παραγωγή (βιομηχανία, αγροτική οικονομία). Τις επιπτώσεις από την ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας κ.λπ. Την ανάδειξη της υπεροχής του σοσιαλισμού στον τομέα της Υγείας - Πρόνοιας.

Σε αυτή την κατεύθυνση και η αλλαγή συσχετισμών στον κλάδο αποτελεί ζήτημα που αφορά αντικειμενικά όλη την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Απαιτεί τη σχεδιασμένη κοινή παρέμβαση των δυνάμεών μας μέσα στα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας κ.λπ. με τις δυνάμεις μας έξω από αυτά (συνδικάτα, Λαϊκές Επιτροπές κ.λπ.).

Εχουμε την ωριμότητα να προχωρήσουμε μπροστά ως κόμμα, απορρίπτοντας την κριτική και τα κριτήρια που βάζει ο ταξικός αντίπαλος για την αποτίμηση της δουλειάς μας. Είναι φανερό ότι η επίθεση που γίνεται και μέσα από τη φθορά στελεχών και της ίδιας της σφ. ΓΓ αφορά το χτύπημα της στρατηγικής μας.

Βαδίζουμε αυτό τον δρόμο μπροστά έχοντας την ικανότητα ως κόμμα να αναγνωρίζουμε και να διορθώνουμε λάθη και αδυναμίες. Βαδίζουμε με επαναστατική αισιοδοξία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ