Σάββατο 20 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Με νέες δυνάμεις για την οργάνωση του κινήματος

Καλύτερους όρους για την οργάνωση του αγώνα των φοιτητών και σπουδαστών σηματοδοτούν τα αποτελέσματα των εκλογών της 17 Απρίλη που έδωσαν άνοδο των ποσοστών της Πανσπουδαστικής ΚΣ στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ. Σε αυτά τα ποσοστά αντιστοιχούν χιλιάδες νέοι που σπουδάζουν, οι οποίοι στήριξαν με την ψήφο τους τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής. Νέοι που μπορούν να αποτελέσουν τη μαγιά για την οργάνωση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος. Το ζωντάνεμα των συλλόγων που οι άλλες δυνάμεις έχουν με την τακτική τους σμπαραλιάσει. Ωστε να μπορέσει να δείξει τη δύναμή του, όπως έκανε πολλές φορές όταν μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα στάθηκε στην πρώτη γραμμή μεγάλων αγώνων.

Τη δύναμη αυτή φοβούνται και όσοι σκόπιμα σπέρνουν τον εκφυλισμό στις διαδικασίες, τις αυταπάτες και τα εκβιαστικά διλήμματα στους φοιτητές και σπουδαστές, τα περί ματαιότητας του αγώνα. Η προσπάθεια διάλυσης των οργάνων του κινήματος, της απαξίωσης των διαδικασιών στην οποία πρωταγωνιστούν οι παρατάξεις των κομμάτων που συγκυβερνούν και αυτές της «κυβερνώσας αριστεράς» είναι ό,τι ακριβώς ζητούν κυβέρνηση και μεγαλοεπιχειρηματίες που θέλουν τα πανεπιστήμια να λειτουργούν σαν καπιταλιστικές επιχειρήσεις: Να μην ακούγονται στα ιδρύματα φωνές διεκδίκησης για όσα δικαιούνται ο λαός και τα παιδιά του, οι φοιτητές και οι σπουδαστές να μην συναντηθούν στους δρόμους με όσους αγωνίζονται, να μην αποσπώνται κατακτήσεις υπέρ του λαού αλλά να λειτουργούν τα πάντα -και τα ιδρύματα- για τα κέρδη των εταιρειών.

Τα αποτελέσματα των εκλογών αποτυπώνουν τη δράση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών που με συνέπεια έδωσε τη μάχη για τη μαζικότητα και τον προσανατολισμό των αγώνων ενάντια στα διαδοχικά μέτρα που επιβάλλονται στην ανώτατη εκπαίδευση για σπουδές - ιδρύματα - αποφοίτους στα μέτρα των μονοπωλίων. Στάθηκε απέναντι σε αυτά, πρωτοστάτησε σε συλλογικές διαδικασίες, δε δίστασε να καταγγείλει και να αποκαλύψει κάθε υπεύθυνο, όπως έγινε και πρόσφατα με το σχέδιο «Αθηνά». Ολοι εκείνοι που συσπειρώθηκαν γύρω από τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής, στις σχολές, στα τμήματα, στα εξάμηνα δυναμώνουν τις προσπάθειες για αγωνιστική ανασυγκρότηση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος. Με καλύτερους όρους να δώσουν μία δύσκολη μάχη. Για συλλόγους ζωντανούς μαχητικούς με προσανατολισμό τα συμφέροντα των φοιτητών και σπουδαστών, του λαού, που θα ενισχύσουν την κοινωνική συμμαχία.

Οι δυνάμεις που στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ έχουν μπροστά τους δύσκολες μάχες. Τα αποτελέσματα των εκλογών έδειξαν μεν άνοδο των ποσοστών της όμως οι συσχετισμοί παραμένουν αρνητικοί στο φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα. Ωστόσο, με νέες δυνάμεις μπορούν να προχωρήσουν στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του κινήματος, ζητώντας άμεσα να συγκροτηθούν τα νέα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων που προέκυψαν από τις εκλογές, καλώντας σε συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της πρωτομαγιάς. Με ορμή και αποφασιστικότητα, που ενισχύεται και από το θετικό για την Πανσπουδαστική αποτέλεσμα των εκλογών, για τους καθημερινούς αγώνες που έχουν μπροστά τους. Ενάντια σε όσους φτιάχνουν για τη νεολαία σπουδές για τα μονοπώλια και παρόν και μέλλον ανεργίας, ανασφάλειας, κακοπληρωμένης δουλειάς χωρίς δικαιώματα.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ