Σάββατο 20 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πέτυχε να κερδίσει τους επιχειρηματίες

Γρηγοριάδης Κώστας

Κομπάζει η χτεσινή «Αυγή» ότι ο Αλ. Τσίπρας με την ομιλία του στην ετήσια οικονομική διάσκεψη της Ελληνικής Ενωσης Επιχειρηματιών «πέτυχε να κερδίσει, επί της αρχής τουλάχιστον, τους παριστάμενους επιχειρηματίες, αν κρίνει κανείς απ' το χειροκρότημα αλλά και τα σχόλια που πυροδότησε»! Δεν είχαμε καμία αμφιβολία, κι αν κάποιοι διατηρούσαν έστω και μία η ομιλία αυτή καθαυτή θα πρέπει να τη διέλυσε.

Οπως μια μέρα πριν στο Συνέδριο του Economist, έτσι και ενώπιον των επιχειρηματιών, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τα έδωσε όλα για να τους πείσει ότι το κόμμα του είναι ικανό και έτοιμο να αναλάβει τη διαχείριση των υποθέσεών τους. Οι προτάσεις που κατέθεσε ήταν μία προς μία κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους. Τους υποσχέθηκε παρά με ουρά και πλάτες του Δημοσίου για να καρποφορήσουν οι επενδύσεις τους, άρση των θεσμικών εμποδίων, μείωση του ενεργειακού κόστους, φιλική Δημόσια Διοίκηση. Και το κυριότερο, τους υποσχέθηκε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι περνά απ' το χέρι του για «κοινωνική σταθερότητα», δηλαδή για παροπλισμό του κινήματος, αλλά και για να χειραγωγήσει τους εργαζόμενους να γίνουν «αρωγοί» στην προσπάθεια απόδρασης απ' την κρίση και νέας κούρσας κερδών.

Κατόπιν αυτών, θα ήταν τουλάχιστον αχάριστοι αν δεν αντάμειβαν τον Αλ. Τσίπρα με ένα θερμό χειροκρότημα. Για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα που χειροκροτούν οι ταξικοί τους αντίπαλοι, δεν μπορεί να το χειροκροτούν και οι ίδιοι.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ