Κυριακή 7 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι πρώτες αποφάσεις για απεργία

Τις προετοιμασίες για την Εργατική Πρωτομαγιά με την προκήρυξη απεργίας άρχισαν τα συνδικάτα. Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της πρωτομαγιάτικης, αγωνιστικής κινητοποίησης αποφάσισε την κήρυξη στάσεων εργασίας μιας ώρας για τη Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Απρίλη, προκειμένου να γίνουν εκδηλώσεις σε χώρους δουλειάς. Ακόμα, προχωρά στη διοργάνωση των εξής εκδηλώσεων:

- Την Τρίτη, 23 Απρίλη 2013, στις 7.30 μ. μ., στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του ΕΚΛ, εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Εργατικό κίνημα - γραμμή ενσωμάτωσης ή ανατροπής - η πείρα της Αργεντινής». Την Παρασκευή 26 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά από τη θεατρική ομάδα του ΕΚΛ.

- Την Τρίτη 30 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ., στο ΕΚΛ, προβολή κινηματογραφικών ταινιών.

- Την Πέμπτη 9 Μάη, εκδήλωση ενάντια στο φασισμό.

Απόφαση για απεργία την 1η Μάη έχει πάρει και το Συνδικάτο Εργαζομένων στην ΤΑ Λάρισας.

Απόφαση για 24ωρη απεργία την 1η Μάη πήρε και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σάμου, που οργάνωσε και σύσκεψη για την προετοιμασία της απεργίας.

Την περασμένη Τρίτη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, μετά από πρόταση της «Ταξικής Ενότητας», παράταξης που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, αποφάσισε απεργία.

Αντίστοιχη, ομόφωνη, απόφαση πήρε και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», απόφαση, που θα συζητηθεί τις επόμενες και στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων. Επίσης, απόφαση για απεργία πήρε και η γενική συνέλευση των εργαζομένων στον «Κατσέλη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ