Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11519

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 2013
Νέας κοπής ασήκωτα χαράτσια μοιράζουν στα λαϊκά νοικοκυριά

ΣΕΛ.  17

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών

  • Σαρωτικές συμπτύξεις - συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων άμεσα, και μείωση οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών ετοιμάζει η κυβέρνηση
  • ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Καμία σύμπτυξη - συγχώνευση σχολείων και τμημάτων. Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών. 15 νήπια-προνήπια ανά νηπιαγωγό και δάσκαλο Α' και Β' τάξης. 20 μαθητές ανά δάσκαλο στις υπόλοιπες τάξεις του Δημοτικού. Ιδρυση νέων νηπιαγωγείων και σχολείων.

Το υπουργείο Παιδείας απέστειλε στους περιφερειακούς διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εγκύκλιο που αποκαλύπτει σχεδιασμό για σαρωτικές συμπτύξεις και συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων άμεσα, στοίβαγμα των μαθητών στις τάξεις και μείωση εκπαιδευτικών. Οι συνέπειες από μια τέτοια εξέλιξη θα είναι:

  • Επιπλέον υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με αρνητικές συνέπειες στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.
  • Νέοι κίνδυνοι ασθενειών σε μια περίοδο που η πρόσβαση στις δομές της Υγείας δυσκολεύει.
  • Περισσότερα ατυχήματα για τους μαθητές λόγω έλλειψης χώρου.
  • Χειροτέρευση της διαβίωσης και μετακίνησης των μαθητών.
  • Θα χαθούν χιλιάδες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών.

Σαρωτικές συμπτύξεις - συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων άμεσα, και μείωση οργανικών θέσεων ετοιμάζει η κυβέρνηση


ΣΕΛ.  3

ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ
Σήμερα οι κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Βόλο

Σήμερα, Σάββατο 6 Απρίλη, έχει καθοριστεί το νέο αγωνιστικό «ραντεβού» των μεταλλεργατών σε Αθήνα και Βόλο. Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μεταλλεργατών διοργανώνει παναττικό συλλαλητήριο, στις 10 π.μ., στην Ομόνοια και μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα. Στο Βόλο θα γίνει κινητοποίηση στις 11 π.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου.


ΣΕΛ.  15

Είναι με τους εργοδότες

Η ίδια η πράξη αποδεικνύει τους πραγματικούς σκοπούς του ΣΥΡΙΖΑ και στα των συνεργασιών (με ποιον και για ποιο σκοπό) και στην ενότητα (με ποιον και για ποιον σκοπό). Το πρόσφατο παράδειγμα της σύμπλευσης και της συνεργασίας της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ («Αυτόνομη Παρέμβαση») με την ΔΑΚΕ (ΝΔ) και την παράταξη «ΕΜΕΙΣ» (πρώην ΠΑΣΚΕ), προκειμένου να αποκλειστεί η δεύτερη δύναμη (η ΔΑΣ, που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) από το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, αποδεικνύει: Η ενότητα για την οποία μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενότητα με τους εργοδότες και τους άλλους εκπροσώπους της πλουτοκρατίας. Τα «ήθη» του είναι αυτά της καταπάτησης της θέλησης των χιλιάδων εργαζομένων. Οι συνεργασίες του είναι με εκείνες τις δυνάμεις που εργάζονται για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας σε βάρος των συμφερόντων των εργατοϋπαλλήλων. Και για να το πετύχουν κάνουν ό,τι μπορούν για να αποκλείσουν τις ταξικές δυνάμεις, τις οποίες οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ανέδειξαν δεύτερη δύναμη, με μόλις πέντε ψήφους διαφορά από την πρώτη. Το παραπάνω παράδειγμα, που δεν είναι και το μοναδικό, αποδεικνύει επιπλέον ότι τα καλέσματα που τάχα απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΚΕ για «συμμαχία» δεν είναι παρά προπέτασμα καπνού. Που βεβαίως και να μην ήταν, συμμαχία μαζί τους έτσι κι αλλιώς δε θα μπορούσε να γίνει. Απλώς τονίζουμε την υποκρισία του. Και το αναμφισβήτητο, ότι οι συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ (άρα και η πολιτική του) είναι προς το συμφέρον της πλουτοκρατίας.



ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Ξεκινούν πολυήμερες κινητοποιήσεις

ΣΕΛ.  12
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
Ιδιωτικοποίηση και στο «βάθος» κλείσιμο

ΣΕΛ.  16
«ΠΙΝΔΟΣ»
Αγωνιστική παρακαταθήκη η απεργία

ΣΕΛ.  13
ΟΒΣΑ
ΟΧΙ στη μεταφορά της Πρωτομαγιάς

ΣΕΛ.  13
ΚΥΠΡΟΣ
«Φούντο» στα Ταμεία απ' το «κούρεμα»

ΣΕΛ.  9
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Ανησυχητική στρατιωτική κινητικότητα

ΣΕΛ.  21
ΚΚΕ
Υποκρισία τα περί φοροδιαφυγής και «offshore»

Τα κόμματα που επιχειρούν να πείσουν ότι οι offshore αποτελούν ξένο προς την καπιταλιστική οικονομία σώμα και υπόσχονται να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή, κοροϊδεύουν ωμά το λαό. Συγκαλύπτουν τις προκλητικές νόμιμες φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου και ότι η ελευθερία κίνησης κεφαλαίου στην ΕΕ οδηγεί στο να βρίσκονται νόμιμα στο εξωτερικό κεφάλαια δεκάδων δισ. Επίσης, συγκαλύπτουν ότι οι φορολογικοί παράδεισοι δεν υπάρχουν τυχαία, αποφασίζονται από κυβερνήσεις και εξυπηρετούν τις διεθνείς κεφαλαιαγορές, τον ίδιο τον καπιταλισμό.


ΣΕΛ.  7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ