Τετάρτη 4 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Χωρίς τροπολογίες η ψηφοφορία

Δε θα δεχτεί η κυβέρνηση προτάσεις και τροποποιήσεις κομμάτων ή βουλευτών κατά την ψηφοφορία της Παρασκευής για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Αυτό ξεκαθάρισε χτες ο εισηγητής της πλειοψηφίας Ε. Βενιζέλος, ανακοινώνοντας ότι οι μόνες τροπολογίες που θα τεθούν σε ψηφοφορία είναι αυτές που κατέθεσε «εμπρόθεσμα» η ΝΔ και φέρουν πάνω από 50 υπογραφές. Με τον τρόπο αυτό η κυβερνητική πλειοψηφία αποκλείει τα υπόλοιπα κόμματα ή μεμονωμένους βουλευτές από τη δυνατότητα να καταθέσουν συγκεκριμένες τροπολογίες επί των διατάξεων που θα ψηφιστούν. Στην ψηφοφορία θα μπει η πρόταση που διαμόρφωσε η πλειοψηφία και οι βουλευτές θα κληθούν να την απορρίψουν ή να την υπερψηφίσουν.

Ετσι δε θα μπει σε ψηφοφορία ως «εκπρόθεσμη» ούτε η επονομαζόμενη «τροπολογία Τσουκάτου» με την υπογραφή 55 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για «το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα».

Οσο δε για την «κομματική πειθαρχία» κατά την ψηφοφορία, είπε ότι για την κυβερνητική πλειοψηφία δεν υπάρχει καμία κομματική πειθαρχία «υπό την έννοια της απειλούμενης κύρωσης», αλλά κάθε βουλευτής οφείλει να σταθμίζει την ψήφο του και τη στάση του «στα πλαίσια που κινείται, ως πολιτική προσωπικότητα και υπεύθυνος πολίτης».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος με πανηγυρική συνεδρίαση, στην οποία θα μιλήσουν οι αρχηγοί των κομμάτων και θα ακολουθήσει η ψηφοφορία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ