Τετάρτη 4 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
Αντίθετο το ΚΚΕ

Την αντίθεση του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο για τη δημιουργία επιτροπής εξέτασης αεροπορικών ατυχημάτων, που ανοίγει το δρόμο για το πέρασμα δημόσιων αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες, εξέφρασε χτες μιλώντας στη Βουλή, στην επί της αρχής συζήτηση του νομοθετήματος, ο βουλευτής του ΚΚΕ Δημήτρης Τσιόγκας. Παράλληλα, αναφέρθηκε εκτενώς στην προσπάθεια να κατηγορηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» με αφορμή τα γεγονότα στο αεροδρόμιο των Σπάτων.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «φέρνουν συμβούλους που στοιχίζουν στο δημόσιο δεκάδες εκατομμύρια δραχμές», ενώ την ίδια ώρα «αγνοούν τη Διεύθυνση Πτητικών Προτύπων», μια και «όλο το αντικείμενο που θέλει η κυβέρνηση να αναθέσει στην επιτροπή το έφερνε σε πέρας το Τμήμα Ατυχημάτων». Επισήμανε ότι η κυβέρνηση οφείλει να ασχοληθεί με την ουσία του θέματος. «Σήμερα πιστεύουμε ότι πρέπει να αποφασίσουμε πώς θα βελτιώσουμε την εναέρια ασφάλεια και την ασφάλεια των αεροσκαφών στο έδαφος», με τη «δημιουργία κατάλληλης υποδομής και εκπαίδευσης του προσωπικού που υπάρχει σήμερα», τόνισε. Ο Δ. Τσιόγκας υπογράμμισε ότι «όλα αυτά γίνονται για να καλυφθεί η κυβέρνηση στις απαιτήσεις της κοινοτικής οδηγίας», ενώ «σε κανένα κράτος του κόσμου δε στελεχώνεται από υπαλλήλους που συμμετέχουν μόνον ως τεχνικοί σύμβουλοι», αφού εκτός από τα άλλα «προκύπτει πρόβλημα διαφάνειας και αντικειμενικής εκτίμησης των αιτιών».

Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στο αεροδρόμιο των Σπάτων, ο Δ. Τσιόγκας έκανε λόγο για «εσπευσμένα εγκαίνια» προκειμένου να γεμίσουν οι τσέπες από το σπατόσημο και τα πάρκινγκ. Ταυτόχρονα κατήγγειλε ότι από την πλευρά της κυβέρνησης αλλά και της γερμανικής διοίκησης του αεροδρομίου «γίνεται προσπάθεια να φορτώσουν τις ευθύνες στο δημόσιο χαρακτήρα της ΟΑ, που θα διευκολύνει την παράδοση της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" σε ιδιώτες». Αυτό την ίδια ώρα που «φαίνεται καθαρά ότι οι ιδιώτες δεν μπορούν να φέρουν σε πέρας ένα τόσο μεγάλο έργο», σημειώνοντας πως η γερμανική διοίκηση του αεροδρομίου μιλά για «δήθεν έλλειψη γνώσεων των υπαλλήλων της ΥΠΑ». Κατέληξε ζητώντας «να κρατικοποιηθεί το αεροδρόμιο των Σπάτων».

Από την πλευρά της κυβέρνησης ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Εκτορας Νασιώκας, μίλησε για νομοσχέδιο «εκσυγχρονισμού στον τομέα των αερομεταφορών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ