Τετάρτη 4 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ
Μάρτυρας και θύμα κοροϊδίας ο λαός

Ανακοίνωση αναφορικά με τις δήθεν περικοπές των εξοπλιστικών προγραμμάτων

Σε ανακοίνωσή της, για τις δήθεν περικοπές των εξοπλιστικών προγραμμάτων, η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα σημειώνει τα παρακάτω:

«Τις τελευταίες ημέρες ο ελληνικός λαός είναι μάρτυρας, αλλά και θύμα μιας ακόμα σοβαρής κοροϊδίας. Η κυβέρνηση μοιρασμένη στα δύο να συμπλέκεται, γεμίζοντας δύο καλάθια με νερό. Των κοινωνικών αναγκών και της άμυνας της χώρας.

Ξαφνικά διαπίστωσε ότι ο λαός έχει προβλήματα που πρέπει άμεσα να καλυφθούν και ψάχνοντας για πόρους τούς βρήκε στον προϋπολογισμό για την εθνική άμυνα.

Και τις μεν ανάγκες και τα οξυμένα προβλήματα του τόπου τα ωραιοποιούσε μέχρι σήμερα με φύκια που παρουσίαζε ως μεταξωτές κορδέλες. Τη δε άμυνα υπερφόρτωνε με ηχηρά εξοπλιστικά προγράμματα που χόρταιναν τους μεγαλέμπορους των όπλων και έκαναν ευτυχείς τους μεσάζοντες και το ΝΑΤΟ.

Με έρπουσα τώρα την άποψη ότι, αφού οι Τούρκοι έχοντας οικονομικό πρόβλημα δε θα αναπτύξουν καινούριους εξοπλισμούς, βρήκαν υποτίθεται την ευκαιρία να περικόψουν και τις δικές μας αμυντικές δαπάνες. Και έτσι όλοι θα είναι ευχαριστημένοι, καλλιεργώντας παράλληλα και την εντύπωση πως η απειλή εξ ανατολών έχει αποδυναμωθεί.

Ακόμα και ο καβγάς των υπουργών δε φαίνεται να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στο εκλογικό σώμα αφού σε αυτήν ειδικά την περίπτωση γίνεται για το «καλό» του τόπου.

Η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα καταγγέλλει την παλινωδία και τάσσεται ενάντια στη λογική των ψεύτικων προϋπολογισμών και των διογκωμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων που άλλους στόχους εξυπηρετούν. Και μόλις έρθει η στιγμή θυσιάζονται δήθεν για κάλυψη κοινωνικών αναγκών.

Με την Εθνική Αμυνα και τα προβλήματα του λαού δεν επιτρέπεται να παίζει κανείς. Ούτε όταν συντάσσει προϋπολογισμούς, ούτε όταν επιλέγει εξοπλισμούς. Τονίζεται επομένως ότι η κυβέρνηση πρέπει εδώ και τώρα:

- Να σταματήσει να προκαλεί τον ελληνικό λαό με τους καβγάδες των στελεχών της που δείχνουν να θεωρούν το προϊόν του ιδρώτα του ως είδος διατιθέμενο για την προβολή τους.

- Να μεριμνήσει για εξεύρεση των πόρων που χρειάζονται στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του κόσμου, εκτός των άλλων και από την περιστολή των μεριδίων των μεσαζόντων για τους εξοπλισμούς.

- Να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της σχεδίασης των εξοπλιστικών προγραμμάτων με ορθολογισμό και λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές ανάγκες της άμυνάς μας και όχι τις ΝΑΤΟικές απαιτήσεις και τις πιέσεις των Αμερικανών, Βρετανών και Γερμανών εμπόρων όπλων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ