Τετάρτη 4 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συμπαράσταση στους Βούλγαρους φιλειρηνιστές

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ με αφορμή τη δίκη, σήμερα, πέντε αγωνιστών που δικάζονται για την αντιιμπεριαλιστική τους δράση

Με αφορμή τη δίκη πέντε δημοκρατών αγωνιστών στη Βουλγαρία που πραγματοποιείται σήμερα, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την προσπάθεια ποινικοποίησης της αντιιμπεριαλιστικής δράσης στη γείτονα χώρα και καλεί τη νεολαία και τους μαζικούς φορείς να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους φιλειρηνιστές.

Θυμίζουμε ότι η σύλληψη των πέντε διαδηλωτών έγινε στις 6 του Γενάρη, κατά τη διάρκεια των καθιερωμένων γιορτασμών της επετείου της γέννησης του Βούλγαρου εθνικού ήρωα και ποιητή - επαναστάτη Χρίστο Μπότεφ, που γίνονταν στο κεντρικό πάρκο της Σόφιας. Εκεί τα μέλη του Νεολαιίστικου Επαναστατικού Κινήματος «Τσε Γκεβάρα» άνοιξαν ένα πανό με το σύνθημα «Εξω οι ΝΑΤΟικοί», στο οποίο το έμβλημα του ΝΑΤΟ είχε «φιλοτεχνηθεί» να μοιάζει με αγκυλωτό σταυρό... Αμέσως αστυνομικοί, με εντολή του Προέδρου της χώρας, προχώρησαν σε συλλήψεις με τη γελοία δικαιολογία της «ανάρτησης φασιστικών συμβόλων σε δημόσιο χώρο». Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι την επόμενη μέρα μετά από μια μαζική διαδήλωση συμπαράστασης και σήμερα δικάζονται για την αντιιμπεριαλιστική τους δράση.

Η ανακοίνωση του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, με αφορμή αυτό το γεγονός έχει ως εξής:

«Η ΚΝΕ καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την προσπάθεια ποινικοποίησης της αντιιμπεριαλιστικής δράσης στη Βουλγαρία. Η σύλληψη πέντε διαδηλωτών, 56-16 ετών, που διαδήλωναν ενάντια στο ΝΑΤΟ στις 6 Γενάρη, και η προσαγωγή τους σε δίκη αύριο (σ.σ. σήμερα) προκαλεί τα αισθήματα όλων των φιλειρηνιστών και δημοκρατών που αγωνίζονται ενάντια στη "νέα τάξη" και το ΝΑΤΟ.

Η πρόκληση γίνεται μεγαλύτερη, όταν η αιτία της σύλληψής τους είναι το ότι στο πανό που κρατούσαν είχαν μετατρέψει σε σβάστικα το έμβλημα του ΝΑΤΟ, και διώκονται για προβολή φασιστικών συμβόλων και χουλιγκανισμό!

Η δίκη αυτή γίνεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της Βουλγαρίας σχεδιάζει να παραδώσει "γην και ύδωρ" στο ΝΑΤΟ, με διευκολύνσεις διέλευσης στρατευμάτων από το έδαφος της χώρας.

Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία και τους μαζικούς φορείς να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους φιλειρηνιστές. Να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στον ευρω-ατλαντικό ιμπεριαλισμό και το ΝΑΤΟ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ