Τετάρτη 4 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Χρυσά κλειδιά στους ευρωΝΑΤΟφρονες

Μετά τον Ρομάνο Πρόντι, σειρά για την ανώτατη τιμητική διάκριση του Δήμου Θεσσαλονίκης, πήρε χτες ο Ιβάν Κοστόφ. Μετά τον εκφραστή του απάνθρωπου και εγκληματικού προσώπου της ΕΕ, ακολούθησε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας που ετοιμάζεται να θυσιάσει το λαό της χώρας του στο βωμό των ίδιων απάνθρωπων και εγκληματικών συμφερόντων «εργαζόμενος» για την ένταξή της στην ίδια λυκοσυμμαχία.

Και το επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά χθες, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που έγινε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου του απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο της πόλης.

«Με τις εκδηλώσεις σας ενθαρρύνετε τη Βουλγαρία να συνεχίσει την πορεία της στο δρόμο που επέλεξε, στην πορεία ένταξής της στην ΕΕ και στις ευρωατλαντικές δομές», είπε ο Ιβάν Κοστόφ, ευχαριστώντας το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης για την τιμητική διάκριση που του απένειμε. Και πώς αλλιώς να το εκλάβει δηλαδή, αφού αυτό ακριβώς έπραξε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου όταν διά στόματος δημάρχου με την τιμητική διάκριση τού αναγνώριζε τη συνεισφορά του «στη μέχρι σήμερα κοινή πορεία των λαών, στις νέες, από εδώ και πέρα προσπάθειες και κυρίως στα αποτελέσματά τους». Και προηγούμενα αναγνώριζε πως έχουν «επίγνωση της κοινής προοπτικής Ελλάδας και Βουλγαρίας, στο μεγάλο ευρωπαϊκό σπίτι, στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια».

Κατά τα άλλα ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας ανακοίνωσε με χαρά πως από τις 10 Απρίλη θα καταργηθεί η βίζα για τους Βούλγαρους πολίτες, οπότε ελεύθερα και χωρίς εμπόδια οι επιχειρηματίες θα μπορούν επεκτείνουν τις δουλιές τους στη χώρα μας. Ενημέρωσε για τις συζητήσεις που είχε με τον Ελληνα πρωθυπουργό για το θέμα της διευκόλυνσης της επιχειρηματικής δράσης των συμπατριωτών του και πιο συγκεκριμένα για την παροχή διευκολύνσεων στα βουλγάρικα φορτία που θα διοχετεύονται μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και γενικότερα του ελληνικού θαλάσσιου δίαυλου επικοινωνίας. Χαρακτηριστικά μάλιστα, τονίζοντας τη σημασία που έχει η πρόσβασή τους στο Αιγαίο, είπε: «Για μας το Αιγαίο είναι πιο κοντά από τη Μαύρη Θάλασσα». Και συνέστησε στους τοπικούς άρχοντες της Θεσσαλονίκης, να αναζητήσουν πιο αναβαθμισμένο ρόλο για την πόλη, και φυσικά το λιμάνι, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ