Τετάρτη 4 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και οι «νομιμόφρονες» γαλλικές παρλαπίπες

Δυστυχώς, όμως, δε συμβαίνει καθόλου έτσι. Γιατί όπως μας πληροφορούν τα δελτία Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μόλις τέλειωσε την παρέμβασή του ο Κ. Αλυσσανδράκης ζήτησε το λόγο αμέσως για να απαντήσει ο Φράνσις Βουρτς. Ο κ. Βουρτς λοιπόν είπε ανάμεσα στα άλλα τα εξής καταπληκτικά:

«Κυρία πρόεδρε, πρέπει να παρέμβω και λυπάμαι που το κάνω μετά από μια τέτοια παρέμβαση ενός μέλους της ομάδας μου. Νομίζω, πρώτα απ' όλα, ότι εκφράζω την άποψη της πιο μεγάλης πλειοψηφίας της ομάδας μου, λέγοντας ότι η σύλληψη Μιλόσεβιτς ήταν μια αναγκαιότητα». (Χειροκροτήματα. Αλήθεια από ποιους;) Και συνεχίζει ακάθεκτος: «Νομίζω, εξάλλου, ότι αυτή η σύλληψη δεν είναι μια προσβολή για το σέρβικο και το γιουγκοσλάβικο λαό, αλλά μια ανακούφιση, αφού θα επιτρέψει σε αυτό το λαό και αυτό το έθνος, που γνώρισε σίγουρα ένα ένδοξο παρελθόν, αλλά και ένα πάρα πολύ σκληρό πέρασμα πρόσφατα, να γυρίσει οριστικά τη σελίδα αυτού του πρόσφατα σκληρού παρελθόντος, ενώπιον ολόκληρου του κόσμου...»(!!!).

Αυτά, λοιπόν, είπε ο κ. Βουρτς. Οχι, δεν καταλάβατε καλά. Δεν πρόκειται ούτε για εκπρόσωπο της δεξιάς, ούτε για εκπρόσωπο της σοσιαλδημοκρατίας, ούτε καν για κάποιον μεταμφιεσμένο αλά γαλλικά Μπίστη της «εκσυγχρονιστικής αριστεράς». Πρόκειται για τον εκπρόσωπο της Ευρωομάδας της Αριστεράς, στην οποία συμμετέχουν κομμουνιστικά, εργατικά, αριστερά, προοδευτικά κόμματα της Ευρώπης, ανάμεσα σε αυτά και το ΚΚΕ. Ταυτόχρονα ο κ. Βουρτς είναι και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος!

Λέτε μετά απ' αυτό να προβληματιστεί διόλου για το ποιοι τον χειροκροτούν και αυτόν και το κόμμα του και ποιοι τους γυρνάνε την πλάτη; Ιδωμεν...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ