Σάββατο 31 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ 31 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ

1821 Μεσάνυχτα της 30ής προς την 31η Μάρτη 1821, ο Αθανάσιος Διάκος και οι δικοί του ξεκίνησαν γενική έφοδο εναντίον των Τούρκων της Λιβαδειάς. Το πρωί ο διοικητής Χασάν Αγάς παραδόθηκε.

1833 Οι Τούρκοι παραδίδουν οριστικά την Ακρόπολη της Αθήνας

1889 Εγκαινιάζεται στο Παρίσι ο Πύργος του Αϊφελ. Είχε κατασκευαστεί για την 1η Παγκόσμια Εμπορική Εκθεση παρέμεινε όμως και μετά την Εκθεση στη θέση του και αναδείχτηκε σε σύμβολο του Παρισιού.

1910 Αυτοδιάλυση του «Στρατιωτικού Συνδέσμου».

1971 Ο Αμερικανός υπολοχαγός Ουίλιαμ Κάλεϊ καταδικάζεται σε ισόβια για τους φόνους αμάχων Βιετναμέζων. Ηταν ο επικεφαλής των Αμερικανών, που διέπραξαν τη «σφαγή του Μι Λάι» το Μάρτη του 1968. Στη συνέχεια, όμως, η ποινή του μειώθηκε σε φυλάκιση 20 χρόνων.

1994 Το Ισραήλ και η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης υπογράφουν συμφωνία για την τοποθέτηση διεθνών παρατηρητών στην πόλη Χεβρώνα στη Δυτική Οχθη. Ηταν η πρώτη φορά που το Ισραήλ συμφώνησε σε μια διεθνή παρουσία στα Κατεχόμενα.

1999 Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες συλλαμβάνονται στα σύνορα Σκοπίων - Σερβίας. Οπως ανακοινώνεται, συμμετείχαν σε αναγνωριστική περιπολία στην περιοχή Κουμάνοβο. Ο ηγέτης των Αλβανοφώνων Ιμπραήμ Ρουγκόβα εμφανίζεται και ζητεί άμεση κατάπαυση του πυρός και έναρξη πολιτικού διαλόγου. Το ΝΑΤΟ ανακοινώνει ότι θα χτυπήσει μέσα στο Βελιγράδι. Οι επιθέσεις είναι έντονες στην περιοχή του Κρακούγιεβατς, όπου καταστρέφεται η στρατιωτική βάση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ