Σάββατο 31 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης»!

«Την αυταρχικότητα την καλλιεργούμε αν καθόμαστε χωρίς αντίδραση απέναντι σε φαινόμενα κατάχρησης δικαιωμάτων ή σε φαινόμενα όπως το οργανωμένο έγκλημα»!

Αυτό δήλωσε ανερυθρίαστα ο πρωθυπουργός, απαντώντας χτες στη Βουλή σε Επίκαιρη Ερώτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τον «τρομονόμο» και το νομοσχέδιο κατά των διαδηλώσεων. Νωρίτερα, είχε φροντίσει να διευκρινίσει ότι με τον όρο «κατάχρηση δικαιωμάτων» εννοεί τις κινητοποιήσεις ολιγάριθμων ομάδων που ταλαιπωρούν τους συμπολίτες τους.

«Κατάχρηση δικαιώματος» αποτελεί λοιπόν για τον Κ. Σημίτη η χρήση του μόνου «όπλου» που διαθέτουν οι εργαζόμενοι απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία. Και χρέος της κυβέρνησης να περιορίσει την κατάχρηση. Κανένα χρέος όμως δε νιώθει η εκσυγχρονιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τον περιορισμό της ολοένα και αυξανόμενης ανοιχτής τρομοκρατίας στους χώρους δουλιάς σε βάρος εργαζομένων, ανυπεράσπιστων τις περισσότερες φορές. Και πώς να νιώθει βέβαια όταν είναι η ίδια με την πολιτική της αυτή που αποθρασύνει τους εργοδότες και αυτή που επικυρώνει την αυθαιρεσία τους, νομοθετώντας όσα αντεργατικά μέτρα εφαρμόζονται παράνομα στους χώρους δουλιάς.

Είναι προτιμότερο λοιπόν να σιωπά ο πρωθυπουργός και να μη μιλά για «καταχρήσεις δικαιωμάτων» από αυτούς που ελάχιστα δικαιώματα τους έχουν απομείνει πια. Είναι προτιμότερο να αναζητήσει άλλου είδους πειστικότερα προσχήματα για τα όσα αντιδραστικά μεθοδεύει η κυβέρνησή του.

Οσο για την εξίσωση των δύο «φαινομένων», της «κατάχρησης δικαιωμάτων» δηλαδή και του «οργανωμένου εγκλήματος», δεν αποτελεί παρά έμμεση ομολογία πως για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αυτά τα δύο μπαίνουν στο ίδιο «τσουβάλι». Και είναι ενδεικτική και αποκαλυπτική εναντίον ποιων θα στραφούν τα «τρομο-νομοσχέδια». Τι διαδηλωτής, τι εγκληματίας; Ενα και το αυτό για την κυβέρνηση. `Η καλύτερα διαδηλωτής ίσον εγκληματίας. Λογαριάζει όμως χωρίς τον «ξενοδόχο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ