Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΛΙ
Σφοδρές μάχες στο βορρά

ΠΑΡΙΣΙ.--

Ο Γάλλος υπουργός Αμυνας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν απέρριψε χτες ότι οι γαλλικές αρχές διαπραγματεύονται με τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η ισλαμική οργάνωση «Μπόκο Χαράμ» που φέρεται πως βρίσκεται πίσω από την πρόσφατη απαγωγή επταμελούς οικογένειας Γάλλων στα σύνορα του Καμερούν με τη Νιγηρία.

Ωρες πριν τις δηλώσεις του υπουργού είχε κυκλοφορήσει βίντεο με στιγμιότυπα από τους Γάλλους ομήρους και τη δήλωση εκπροσώπου της οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ» πως θα αφεθούν ελεύθεροι εάν απελευθερωθούν προηγουμένως οι δεκάδες κρατούμενοι - μέλη της οργάνωσης από φυλακές της Νιγηρίας και του Καμερούν.

Ο ίδιος αξιωματούχος αναφέρθηκε στη συνέχεια στην εξέλιξη της γαλλικής ιμπεριαλιστικής επέμβασης στο Μάλι σημειώνοντας ότι συνεχίζονται «πολύ βίαιες μάχες» στα βουνά του βόρειου τμήματος της χώρας και ότι γι' αυτό το λόγο είναι πλέον πρόωρη κάθε κουβέντα για γρήγορη αποχώρηση των γαλλικών δυνάμεων από τη δυτικοαφρικανική χώρα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η επέμβαση της Γαλλίας στο Μάλι, που ξεκίνησε στις 11 Γενάρη, έχει ως τώρα κοστίσει πάνω από 100.000.000 ευρώ.

Παράλληλα, η ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ έκανε χτες έκκληση για την άμεση συγκέντρωση 45.000.000 δολαρίων ώστε να καταστεί εφικτή η παροχή βοήθειας σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες Μαλινέζους αμάχους που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω της κρίσης.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org