Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Κινητοποιήσεις και απεργίες

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--

Χιλιάδες Κολομβιανοί αγρότες που καλλιεργούν καφέ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις μετά την απεργία επ' αόριστο που κήρυξαν απαιτώντας από την κυβέρνηση να αυξήσει τις επιδοτήσεις για την αντιστάθμιση της μείωσης των τιμών.

Περισσότεροι από 15.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις κινητοποιήσεις των καφεκαλλιεργητών.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του κάλεσε να τερματιστεί η εκδήλωση διαμαρτυρίας, χαρακτηρίζοντάς την περιττή και επαχθή για την οικονομία ενώ άφησε και υπονοούμενα ότι η απεργία είναι υποκινούμενη και έχει άλλα κίνητρα. Η Κολομβία είναι η τέταρτη χώρα στον κόσμο στον όγκο παραγωγής καφέ, μετά τη Βραζιλία, το Βιετνάμ και την Ινδονησία και η μεγάλη πτώση των διεθνών τιμών του καφέ έχει πλήξει σοβαρά την οικονομία της, κυρίως όμως τους αγρότες.

Η Ενωση των Εκπαιδευτικών της επαρχίας Γκουαχίρα, στο βορρά της Κολομβίας, ξεκίνησαν από χτες πολύμορφες κινητοποιήσεις ενάντια στην κρίση και την υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας και σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους απεργούς του ανθρακωρυχείου Cerrejon που απεργούν από τις 7 Φλεβάρη απαιτώντας αυξήσεις των αποδοχών τους, βελτίωση των συνθηκών εργασίας και κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org