Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΓΗΡΙΑ
Συντονισμένες περιφερειακές επιχειρήσεις κατά της «Μπόκο Χαράμ»

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.--

Χερσαίες δυνάμεις και πολεμικά αεροσκάφη από το Τσαντ και το Καμερούν σφυροκόπησαν χτες θέσεις τζιχαντιστών ενόπλων της εγκληματικής οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ» στη νοτιοανατολική Νιγηρία αναγκάζοντας τους τελευταίους να υποχωρήσουν από τη μεθοριακή κωμόπολη Γκαμπόρου, όπου παρέλασαν στη συνέχεια θριαμβευτικά περίπου 2.000 στρατιώτες από το Τσαντ.

Το ίδιο 24ωρο, Νιγηριανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι ανακατέλαβαν 11 πόλεις της πολιτείας Ανταμάουα στην οποία πλέον οι τζιχαντιστές της «Μπόκο Χαράμ» ελέγχουν πλέον έξι.

Στρατεύματα από το Τσαντ είχαν πάρει θέσεις από τη Δευτέρα στα σύνορα μεταξύ Νιγηρίας και Νίγηρα, απ' όπου πλέον μετακινούνται απρόσκοπτα πολεμώντας εναντίον της «Μπόκο Χαράμ», κάνοντας τους κατοίκους των περιοχών προσωρινά να αναθαρρήσουν και να ελπίσουν ότι μπορεί να άρχισε η αρχή του τέλους της «Μπόκο Χαράμ». Ωστόσο, αυτό που φαίνεται πως εξελίσσεται για τα καλά είναι μία περιφερειακή στρατιωτική επιχείρηση με τις ευλογίες της Αφρικανικής Ενωσης και επιπτώσεις που πιθανώς να μη σχετίζονται μόνον με την «αντιμετώπιση» της «Μπόκο Χαράμ», αλλά με την προώθηση ευρύτερων ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ