Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους αυξημένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος πραγματοποίησαν, χτες εκατοντάδες διαδηλωτές έξω από το κτίριο της Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας (KEK), στην πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου, Πρίστινα.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Νοτιοαφρικανοί καθηγητές του πανεπιστημίου Στέλενμπος ανακοίνωσαν χτες ότι στα 99 από τα 139 δείγματα που πήραν από κατεψυγμένα μπιφτέκια και λουκάνικα που υποτίθεται πως ήταν φτιαγμένα από βοδινό περιείχαν ίχνη κρέατος βουβαλιού, γαϊδάρου και κατσικιού.

MΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Για κατάφωρη παραβίαση της συμφωνίας του Τλατελόλκο του 1967 κατήγγειλε τη Βρετανία ο υφυπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής Εντουάρδο Σουαΐν από τη βήμα της Διάσκεψης του ΟΗΕ για τον Αφοπλισμό που πραγματοποιείται στη Γενεύη. Κατά τον Σουαΐν, η Βρετανία έχει αποστείλει υποβρύχια (SSNs) τα οποία φέρουν πυρηνικά όπλα στην περιοχή των Φώκλαντς/Μαλβίνας, ενέργεια που συνιστά παραβίαση της συνθήκης που απαγορεύει τα πυρηνικά όπλα στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

ΚΑΪΡΟ.-- Εκρηξη νωρίς χτες το πρωί σε τουριστικό αερόστατο, ενώ πετούσε πάνω από το Λούξορ του Καΐρου προκάλεσε το θάνατο 19 τουριστών. Αργότερα, το μεγαλύτερο αντιπολιτευόμενο κόμμα «Μέτωπο Εθνικής Σωτηρίας» ανακοίνωσε ότι αποφάσισε ομόφωνα την αποχή του από τις επικείμενες κοινοβουλευτικές εκλογές της Αιγύπτου, γιατί η κυβέρνηση του Προέδρου Μούρσι δεν έχει υλοποιήσει τα κυριότερα αιτήματα της αντιπολίτευσης.

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.-- Δύο ακόμη αγρότες, μέλη των οργανώσεων των ακτημόνων αγροτών MUCA και MOCRA στο Μπάχο Αγουάν, βρέθηκαν νεκροί μετά την εξαφάνισή τους την περασμένη Πέμπτη. Τα άψυχα σώματά τους είχαν πεταχτεί σε ένα χωράφι και έφεραν εμφανή τα σημάδια των βασανιστηρίων. Από το Δεκέμβριο του 2009 περισσότεροι από 80 αγρότες έχουν δολοφονηθεί στο Μπάχο Αγουάν.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org