Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ - 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΑΧΤΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πιο απαιτητικά στο κίνημα και στη νεολαία

Με όπλο τη συλλογική πείρα από τα θετικά βήματα που έκανε η Αχτίδα, γνωρίζοντας τις αδυναμίες και έχοντας ήδη ανοίξει μέτωπο μ' αυτές, πραγματοποιήθηκε η συνδιάσκεψη της Αχτίδας Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Εγκρίθηκαν οι Θέσεις της ΚΕ και το Καταστατικό και εκλέχτηκαν αντιπρόσωποι για τη συνδιάσκεψη της Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη συζήτηση μεταφέρθηκε πλούσια πείρα απ' τη δουλειά της Οργάνωσης στο χώρο της δημόσιας και ιδιωτικής Εκπαίδευσης, κατατέθηκαν προτάσεις για το ξεπέρασμα των αδυναμιών, τη βελτίωση της παρέμβασης της Οργάνωσης. Επισημάνθηκε η ανάγκη να μη σταματήσει η προσπάθεια που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα για μελέτη, παραπέρα εμβάθυνση και καλύτερη αφομοίωση των Θέσεων της ΚΕ και κυρίως για τη συνέχιση της προσπάθειας συζήτησης με φίλους και εργαζόμενους.

Η συζήτηση πήρε υπόψη της τις καπιταλιστικές αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις καθώς και τις τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στο χώρο της Εκπαίδευσης. Επικεντρώθηκε στη δράση της Οργάνωσης και στα συμπεράσματα που βγαίνουν για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας, τη δουλειά στη νεολαία και τη βοήθεια στην ΚΝΕ, την ισχυροποίηση του Κόμματος.

Σημειώθηκαν τα βήματα που έγιναν στη βελτίωση της ιδεολογικοπολιτικής παρέμβασης της Οργάνωσης, για την αντιμετώπιση των διαφόρων ιδεολογημάτων της αστικής τάξης και των οπορτουνιστών, την αλλαγή των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών, τη βελτίωση της λειτουργίας και της παρέμβασης του ταξικού κινήματος, την ανάπτυξη αγώνων.

Βγήκε πείρα από την αντιμετώπιση της προσπάθειας των κάθε λογής οπορτουνιστών να υποκαταστήσουν τη λειτουργία των σωματείων, τις μαζικές συλλογικές διαδικασίες τους (ΓΣ) με το στήσιμο «συντονιστικών» από τα πάνω για την ενσωμάτωση του κινήματος στη διαχειριστική λογική.

Θετική πείρα κατατέθηκε επίσης από την αντιμετώπιση της προσπάθειας της Χρυσής Αυγής να δηλητηριάσει τις νεανικές συνειδήσεις με το δηλητήριο του ρατσισμού, του φασισμού και του χυδαίου αντικομμουνισμού. Αποδείχτηκε ότι η κοινή δράση εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών, συνδικαλιστικού κινήματος, με την αποφασιστική στάση των κομμουνιστών, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και απομονώνει τη ναζιστική προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής, όπως συνέβη στην αντιφασιστική σχολική εκδήλωση του 8ου ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, αλλά και σε πολλές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της 28ης Οκτώβρη και του Πολυτεχνείου.

Επισημάνθηκε η ανάγκη γενίκευσης της πείρας από τη δράση της Οργάνωσης στη νεολαία και τη βοήθεια στην ΚΝΕ, την ενίσχυση της λειτουργίας των πυρήνων στα σχολεία, τη σημασία που έχει η εξειδίκευση της στρατηγικής του Κόμματος με σκοπό την πλατιά διαφωτιστική δουλειά, την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών με τα παιδιά της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψηλά ο πήχης στη δουλειά με τη στρατηγική μας σε όλα τα μέτωπα(2021-06-12 00:00:00.0)
Βασικό καθήκον η συμβολή στην ανασύνταξη του κινήματος(2013-02-27 00:00:00.0)
Να στεριώσει η κοινή πάλη με τους εργαζόμενους(2013-02-19 00:00:00.0)
Προτεραιότητα στην κομματική οικοδόμηση(2013-02-13 00:00:00.0)
Συσπείρωση δυνάμεων για την οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας(2011-03-15 00:00:00.0)
Στόχοι πάλης και συγκεκριμένα μέτρα απειθαρχίας(2010-09-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ