Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προκαλεί τη νοημοσύνη του λαού

«Η συμμετοχή στην κυβέρνηση δεν επιχειρεί, ούτε θέλει, ούτε προσφέρει κανένα άλλοθι. Αντιθέτως, η παρουσία της Δημοκρατικής Αριστεράς στην κυβέρνηση νομίζω ότι λειτουργεί εγγυητικά σε σημαντικό βαθμό, ακριβώς για να μην υπάρχουν τα στοιχεία μιας πολιτικής στα οποία αναφέρεται το ερώτημά σας».

Τα «στοιχεία» στα οποία αναφέρεται το ερώτημα είναι «επιστρατεύσεις, αυταρχισμός, καταστολή»... Και τα παραπάνω είναι η απάντηση που επέλεξε να δώσει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης, όταν ρωτήθηκε - στο πλαίσιο συνέντευξής του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» - αν με τη συμμετοχή στην κυβέρνηση δίνουν άλλοθι σε μια τέτοια πολιτική.

Εν ολίγοις, όταν η πραγματικότητα δε συμφέρει τη ΔΗΜΑΡ τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα, αφού κατά την «κυβερνώσα αριστερά» είναι εικονική... Δεν υπήρξε ποτέ η επίθεση ενάντια στους απεργούς εργάτες της «Χαλυβουργίας», οι επιστρατεύσεις των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς και των ναυτεργατών, η επίθεση και οι συλλήψεις συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, που μάλιστα δικάζονταν χτες επειδή «τόλμησαν» να περάσουν το κατώφλι του υπουργείου Εργασίας, το άπλωμα των ΜΑΤ σε κάθε γωνιά, τα δικαστήρια που συνεδριάζουν ακόμα και Κυριακές για να κηρύξουν παράνομες απεργιακές κινητοποιήσεις, η γενικότερη επιχείρηση «νόμος και τάξη»... Κι όλα αυτά μέσα σε λίγους μόνο μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της τρικομματικής κυβέρνησης.

Δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν όλα αυτά, αφού υπάρχει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση. Ετσι τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Φ. Κουβέλης διαστρεβλώνοντας πλήρως την πραγματικότητα και προκαλώντας βάναυσα τη νοημοσύνη του λαού. Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη του να υπερασπιστεί την κυβέρνηση την οποία στηρίζει, μαζί και το αντιλαϊκό της έργο, που επίσης στηρίζει, την αδυναμία του να παραδεχτεί ότι η πολιτική που τσακίζει το λαό πάει χέρι χέρι, πάντα και παντού, με την όξυνση της καταστολής και του αυταρχισμού. Αλλά δε «σώζεται» γι' αυτή του την επιλογή κάνοντας το μαύρο - άσπρο...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναζητώντας «ολική επαναφορά» και «ισότιμες συνεργασίες»(2014-10-03 00:00:00.0)
Με άλλο ρόλο στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού(2013-06-26 00:00:00.0)
Διεκδικεί απ' τους αστούς αναγνώριση των υπηρεσιών της(2013-03-15 00:00:00.0)
Μαστίγιο και εμπαιγμός του λαού(2013-02-07 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2012-09-22 00:00:00.0)
...και μηνύματα για το μέλλον(2011-02-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ