Τρίτη 5 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τρομοκρατία στο «Φαιστός Παλλάς»

Καταγγελία της ΠΝΟ

Ωμή τρομοκρατία σε βάρος του πληρώματος του «ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΛΑΣ» ασκήθηκε προκειμένου να στηθεί απεργοσπαστικός μηχανισμός και να αποπλεύσει το πλοίο από το Ηράκλειο το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Οπως καταγγέλλει η ΠΝΟ σε δελτίο Τύπου «χτες (σ.σ. προχτές) το βράδυ, στο λιμάνι του Ηρακλείου διαδραματίστηκαν απερίγραπτες σκηνές κατευθυνόμενης βίας και τρομοκρατίας με στόχο τους απεργούς ναυτεργάτες. Ομάδες ροπαλοφόρων τραμπούκων εισέβαλαν στο πλοίο "ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ" προκειμένου να εξαναγκασθεί ο Πλοίαρχος και το πλήρωμα να εκτελέσουν το δρομολόγιο Ηράκλειο - Πειραιάς, μεταφέροντας αγροτικά προϊόντα, πράγμα που τελικά το πέτυχαν». Παρέμβαση για το ίδιο ζήτημα έκανε στην ηγεσία του Λιμενικού Σώματος τη νύχτα της Κυριακής και ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Σ. Τσιμπόγλου.

Οι πιέσεις που ασκήθηκαν ήταν τεράστιες, με δεδομένο μάλιστα ότι το πλήρωμα, ειδικά του μηχανοστασίου, είχε δηλώσει στο Λιμεναρχείο του Ηρακλείου ότι απεργεί και οι λιμενικές αρχές, σύμφωνα με όλους τους κανονισμούς θα έπρεπε να είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των απεργών.

Χτες τα ξημερώματα το πλοίο κατέπλευσε στην προβλήτα της Ακτής Ξαβέρη η οποία είχε μετατραπεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης των δυνάμεων καταστολής.

Οι ναυτεργάτες σύσσωμοι συγκεντρώθηκαν στον καταπέλτη. Εκεί βρέθηκε και κλιμάκιο της ΠΕΜΕΝ, που συνέχιζε τις συσκέψεις στα πλοία. Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ μιλώντας στο πλήρωμα κατήγγειλε τον απεργοσπαστικό μηχανισμό ξεκαθαρίζοντας ότι «έχουμε υποχρέωση να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε, να απευθύνουμε το κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας».

«Απεργούμε» ήταν η απάντηση του πληρώματος ενώ όπως είπε ένας ναυτεργάτης από το πλήρωμα της μηχανής: «Δεν είναι οι αγρότες της Κρήτης αυτοί που μας επιτέθηκαν. Ενα μάτσο τραμπούκοι ήταν. Τους ξέρουμε. Το ξεκαθαρίζουμε δεν κάνουμε πίσω», ενώ ένας ακόμα ναυτεργάτης πρόσθεσε: «Ηρθε εδώ το καράβι, εδώ θα μείνει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ