Τρίτη 5 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Δυναμώνει η λαϊκή συμπαράσταση

Συγκέντρωση αλληλεγγύης αύριο, στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας

Κυριακή πρωί οι δυνάμεις που ΠΑΜΕ από στην Αθήνα επισκέπτονται το μπλόκο της Νίκαιας
Κυριακή πρωί οι δυνάμεις που ΠΑΜΕ από στην Αθήνα επισκέπτονται το μπλόκο της Νίκαιας
Απτόητοι συνεχίζουν τον αγώνα οι Θεσσαλοί αγρότες, ενισχύοντας, διαρκώς, το μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας, ενώ όλο και πιο μαζική και δυνατή γίνεται η συμπαράσταση των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων της περιοχής, ενώ ξεχωριστή στιγμή το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν η επίσκεψη συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στους αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας.

Στο πλαίσιο της αγωνιστικής συμπαράταξης της εργατικής τάξης με τη φτωχή αγροτιά, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, (ΕΚΛ), οργανώνει συγκέντρωση, αύριο Τετάρτη, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Καλώντας τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση, το ΕΚΛ σημειώνει «όπως χτυπιέται άγρια η εργατική τάξη από την καπιταλιστική κρίση και τα βάρβαρα ταξικά μέτρα που υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, χτυπιέται και η φτωχή αγροτιά» και τονίζει: «Ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και αγώνας της εργατικής τάξης, ενάντια στη βάρβαρη ταξική πολιτική με αντιμονοπωλιακούς στόχους πάλης και αιτήματα, με αλληλεγγύη. Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να έχουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου. Το "όλοι για έναν και ένας για όλους" ισχύει για το εργατικό και για το αγροτικό κίνημα. Καλούμε όλα τα σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές, να στηρίξουν πολύμορφα τον αγώνα των μικρών αγροτών. Μπορούμε με τη συμμαχία μας και τον αγώνα μας, να φρενάρουμε την ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και να περάσουμε στην αντεπίθεση να τους ανατρέψουμε, διεκδικώντας εμείς να πάρουμε την εξουσία και να οργανώσουμε την οικονομία με στόχο την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς και των μικρών ΕΒΕ».

Με τις σημαίες του ΠΑΜΕ

Στο μεταξύ, σε τόπο έκφρασης της αγωνιστικής συμμαχίας των μικρομεσαίων αγροτών με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, μετατράπηκε, το περασμένο Σαββατοκύριακο, το μπλόκο της Νίκαιας.

Το απόγευμα του Σαββάτου, στο κάλεσμα των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας ανταποκρίθηκαν πάνω από 100 μαζικοί φορείς της περιοχής, παίρνοντας μέρος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο μπλόκο. Παραβρέθηκαν και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα της φτωχής αγροτιάς εκπρόσωποι Εργατικών Κέντρων και δεκάδων εργατικών συνδικάτων, συλλόγων συνταξιούχων, εμπόρων, σπουδαστών, γυναικών, γεωτεχνικών, εκπαιδευτικών, γιατρών. Παρόντες, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και οι αντιπεριφερειάρχες των νομών, ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχοι, πολλοί δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Την Κυριακή το μεσημέρι στο μπλόκο έφτασαν, κρατώντας σημαίες του ΠΑΜΕ, συνδικαλιστές και εργάτες από τα συνδικάτα της Αθήνας και του Πειραιά. Καλωσορίζοντάς τους ο Β. Μπούτας, τόνισε πως η εργατική συμπαράσταση δίνει δύναμη και προοπτική στον αγώνα της φτωχής αγροτιάς και διαβεβαίωσε ότι οι αγρότες αγωνίζονται για να μπορούν να παράγουν φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τη διατροφή των εργαζομένων και του λαού της χώρας μας. Κι αυτό - είπε - δεν μπορεί να γίνει όσο κυριαρχούν τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές, γι' αυτό και ο αγώνας μας τραβάει μακριά.

Ο Γ. Πέρρος, στέλεχος του ΠΑΜΕ, σημείωσε ότι ο δίκαιος αγώνας της φτωχής αγροτιάς πρέπει να γίνει υπόθεση της εργατικής τάξης, του λαού και μπορεί να φτάσει μέχρι τη δικαίωση των στόχων του. Κι αφού ανέδειξε την αναγκαιότητα της λαϊκής συμμαχίας που μπορεί να δώσει προοπτική στους λαϊκούς αγώνες, επεσήμανε ότι οι αγρότες καταλαβαίνουν ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί τους, καθώς υπάρχουν και κάποιοι που τους χτυπούν φιλικά στην πλάτη, αλλά δεν είναι πραγματικοί φίλοι τους...

Οι Ομοσπονδίες

Σε ανακοίνωσή τους, με την οποία οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας καλούν τους αγρότες να πάρουν μέρος στην αυριανή συγκέντρωση στην πλατεία της Λάρισας, ανάμεσα στα άλλα αναφέρουν: «Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα και τα αιτήματα που προβάλλει και διεκδικεί το μπλόκο της Νίκαιας είναι πλέον γνωστά και στον πρωθυπουργό και στα κόμματα που απαρτίζουν την κυβέρνηση, γι' αυτό ας μη μας κοροϊδεύουν με συσκέψεις και παρασυσκέψεις. Οι αγρότες μια εξαγγελία περιμένουμε: Να δοθούν άμεσα συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματά μας.

Οι δηλώσεις και ψέματα των εκπροσώπων της κυβέρνησης, οι δήθεν παροχές που δίνει είναι για λαϊκή κατανάλωση και τη δημιουργία εντυπώσεων, δεν απευθύνονται στους αγρότες που γνωρίζουν το αδιέξοδο που βιώνουν αλλά στα λαϊκά στρώματα των πόλεων για να τα πείσουν ότι οι αγρότες ζητάνε παράλογα αιτήματα. Είναι η μοναδική κινητοποίηση που δεν βάζουμε ούτε ένα οικονομικό αίτημα, που δεν ζητάμε ούτε ένα ευρώ όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, ζητάμε να μη μας πάρουν ακόμη περισσότερα από την τσέπη, να ανακόψουμε την επίθεση στο εισόδημά μας.

Το μπλόκο της Νίκαιας, έχοντας πλήρη συναίσθηση ότι τα βλέμματα όλων των αγροτών της χώρας είναι στραμμένα πάνω του, θα αντιμετωπίσει με ψυχραιμία και ωριμότητα τις προβοκάτσιες από μερίδα των ΜΜΕ με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα που θέλουν να διασπάσουν τον αγώνα μας, αλλά και της κρατικής τρομοκρατίας που θα ενταθεί, καθώς νέες δυνάμεις και κλούβες των ΜΑΤ παρατάσσονται απέναντι στον "εχθρό λαό".

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας από σήμερα. Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα στους αγρότες και κτηνοτρόφους όλης της χώρας για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή και μαχητικότητα στα μπλόκα σε όλη τη χώρα τη βδομάδα που διανύουμε. Εχουμε δίκιο και ο αγώνας μας στηρίζεται από όλες τις κοινωνικές ομάδες, τις καλούμε ακόμη πιο αποφασιστικά να δυναμώσουν την κοινή δράση και συμμαχία μαζί μας γιατί κοινός είναι ο αντίπαλος που έχουμε, κοινά και τα συμφέροντά μας να αντισταθούμε σε αυτή την πολιτική.

Αμεση απάντηση στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης δίνουμε την Τετάρτη 6 Φλεβάρη στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, με τη μαζική συμμετοχή μας στη συγκέντρωση αλληλεγγύης και κοινής δράσης εργαζομένων, αγροτών, επαγγελματοβιοτεχνών.

Ο αγώνας είναι κοινός και θα δυναμώνει καθημερινά. Οι αγρότες απ' το μπλόκο της Νίκαιας δεσμεύονται ότι θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις σ' αυτόν τον αγώνα.

Στα μπλόκα της αγροτιάς θα σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς - θα νικήσουμε!»

Στο πλευρό τους το ΚΚΕ

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών στον Κοπανό της Νάουσας και στο Γυψοχώρι της Πέλλας, βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, κλιμάκιο του ΚΚΕ με τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή.

Οι αγρότες της περιοχής διεκδικούν την πληρωμή της ροδακινοπαραγωγής τους για το 2012 καθώς και τη μείωση του κόστους παραγωγής, απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού, κατάργηση των χαρατσιών και φόρων, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.ά.

Ο Θ. Κωνσταντινίδης, εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα τους και στα δίκαια αιτήματά τους και τους ενημέρωσε για την σχετική Επίκαιρη Ερώτηση που έχει καταθέσει το ΚΚΕ στον πρωθυπουργό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η θέση όλων των μικρομεσαίων Θεσσαλών αγροτοκτηνοτρόφων είναι εδώ!(2017-02-02 00:00:00.0)
Θα υποδεχτεί με συγκέντρωση τα τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας(2017-01-25 00:00:00.0)
Δυναμώνουμε τη συμμαχία με τους εργαζόμενους(2013-03-12 00:00:00.0)
Αγρότες - οικοδόμοι μαζί!(2013-02-08 00:00:00.0)
Κάλεσμα ενότητας από το μπλόκο της Νίκαιας(2010-01-21 00:00:00.0)
Συμπορευόμαστε με την αγωνιζόμενη αγροτιά.(2005-01-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ