Τετάρτη 16 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΕΕΔΥΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ
Επικίνδυνη για το λαό η «πρωτιά» της Ελλάδας

Ανακοίνωση με αφορμή τη δημοσιοποίηση στοιχείων για τους εξοπλισμούς στις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ

Ανακοίνωση με αφορμή τη δημοσιοποίηση στοιχειών που φέρουν την Ελλάδα δεύτερη σε στρατιωτικές δαπάνες στο ΝΑΤΟ, πίσω από τις ΗΠΑ, εξέδωσε η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη. Μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Σήμερα που ο ελληνικός λαός στενάζει κάτω από τα βάρβαρα μέτρα, η Ελλάδα παραμένει μία από τους καλύτερους πελάτες της βιομηχανίας όπλων. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η Ελλάδα, παρά την εξουθένωση του λαού με τα βάρβαρα μέτρα λιτότητας, διατηρεί σταθερά τις πρωτιές της στις στρατιωτικές δαπάνες, καθώς είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ, μετά τις ΗΠΑ, που διαθέτει πάνω από το 2% του ΑΕΠ για στρατιωτικές δαπάνες.

Ειδικά σήμερα, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, η ενίσχυση της συμμετοχής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, παγιδεύει ακόμα πιο επικίνδυνα τη χώρα και το λαό της. Την ώρα που οξύνονται οι αντιθέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και πυκνώνουν τα προμηνύματα ενός γενικευμένου πολέμου, με τη Συρία και το Ιράν στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών, ο λαός πρέπει να έχει μάτια και αυτιά ανοιχτά. Οσο η Ελλάδα παραμένει μπλεγμένη στα πλοκάμια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, τόσο το δόγμα των Ενόπλων Δυνάμεων και οι αντίστοιχοι εξοπλισμοί θα είναι ενάντια στα συμφέροντα του ελληνικού και των άλλων λαών.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη διεθνή ύφεση και Ειρήνη καλεί τον ελληνικό λαό να σκεφτεί: Περισσότεροι από ένας στους τέσσερις ανθρώπους στη χώρα μας βρίσκονται στην ανεργία και την ίδια στιγμή στήνεται χορός δισεκατομμυρίων για τις ΝΑΤΟικές ανάγκες. Ποιος επωφελείται καθημερινά από τη συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ, γενικά στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς; Τι κερδίζει ο ελληνικός λαός με το να επιτρέπει τη συμμετοχή της χώρας σε οργανισμούς που σφαγιάζουν άλλους λαούς στην περιοχή;

Η ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό να εντείνει την πάλη του ενάντια στο ΝΑΤΟ ως την τελική αποδέσμευση από αυτό και για την επιστροφή όλων των ελληνικών στρατευμάτων από το εξωτερικό. Να παλέψουμε για την αποδέσμευση της Ελλάδας απ' όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, με το λαό αφέντη στον τόπο του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ