Τετάρτη 16 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στόχος να επιβάλει σιωπητήριο στους λαϊκούς αγώνες

Εκβιασμοί για συναίνεση στα αντιλαϊκά μέτρα, στο όνομα της καταδίκης της βίας, μετά τη χτεσινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών

Ο λαός έχει κάθε συμφέρον να μην παγιδευτεί σε μια ανούσια δικομματικού τύπου αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, που κρύβει την ανάγκη οργανωμένος και συσπειρωμένος να αντιπαλέψει τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και το σύστημα που τα γεννά
Ο λαός έχει κάθε συμφέρον να μην παγιδευτεί σε μια ανούσια δικομματικού τύπου αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, που κρύβει την ανάγκη οργανωμένος και συσπειρωμένος να αντιπαλέψει τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και το σύστημα που τα γεννά
Το «θέμα της βίας» με το «θέμα της οικονομίας» συνέδεσαν οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση με τις δηλώσεις που έκαναν μετά τη χτεσινοβραδινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, επιβεβαιώνοντας το σχεδιασμό της κυβέρνησης να αξιοποιήσει τις τελευταίες επιθέσεις και στα γραφεία της ΝΔ, προκειμένου να αποπροσανατολίσει και να τρομοκρατήσει το λαό, προκειμένου να περάσει τα βάρβαρα μέτρα με τις μικρότερες αντιδράσεις.

Στην αρχή της σύσκεψης, συμμετείχε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ο οποίος εξερχόμενος δήλωσε ότι ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις αποφάσεις του Γιούρογκρουπ την ερχόμενη Δευτέρα και την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Ενημέρωσε, επίσης, για τις «αναπτυξιακές πρωτοβουλίες» που σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα, αλλά και για το «μεγάλο φορολογικό νομοσχέδιο» που θα κατατεθεί τον Απρίλη - Μάη.

Αν και δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για την πορεία των ερευνών αναφορικά με την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, οι πολιτικοί αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ άδραξαν την ευκαιρία για να ζητήσουν τη συστράτευση και συναίνεση του λαού «στο θέμα της βίας», αξιώνοντας στην πραγματικότητα υπακοή στην αστική νομιμότητα και στους αντιλαϊκούς - αντεργατικούς νόμους που την υλοποιούν. Στην κατεύθυνση αυτή, με μια φωνή ζήτησαν να αποκηρυχθεί «κάθε μορφή βίας».

Κάτω από αυτόν τον τίτλο, πάνε να τσουβαλιάσουν τη δράση κρυφών και φανερών μηχανισμών του κράτους με τις αγωνιστικές δραστηριότητες που συλλογικά αποφασίζει το κίνημα, για να προασπιστεί τα δικαιώματά του απέναντι στη βία της άγριας εκμετάλλευσης από το κεφάλαιο και το κράτος του.

Το σύνθημα έδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, διαμηνύοντας σε υψηλούς τόνους ότι «η ανομία, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή». Εξερχόμενος από τη σύσκεψη ανέφερε ότι ενημέρωσε «τους πολιτικούς αρχηγούς σχετικά με τα τελευταία κρούσματα βίας και για τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται για την εμπέδωση της δημόσιας ασφάλειας».

Συγχρονισμένη προπαγάνδα

«Το βασικό θέμα που μας απασχόλησε είναι η αντίδραση της κοινωνίας, που πρέπει να είναι ομόθυμη και απόλυτη, απέναντι στα φαινόμενα βίας», πήρε τη σκυτάλη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, ζητώντας καταδίκη «κάθε μορφής βίας», αναφέροντας συγκεκριμένα την «τρομοκρατική βία, τη ρατσιστική ξενοφοβική βία», αλλά και «την αμήχανη φιλική αντιμετώπιση, το φλερτ με τη βία».

Υπογράμμισε ότι στην κατεύθυνση αυτή, η ταύτιση των τριών κυβερνητικών εταίρων είναι απόλυτη και απηύθυνε πρόσκληση συνεννόησης «σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου», δηλαδή τις «πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου», όπως τις αποκάλεσε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί έκαναν «σημαντικά βήματα» όσον αφορά την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, με αιχμή «τα δημοσιονομικά, χρηματοπιστωτικά θέματα, αλλά κυρίως τα θέματα της πραγματικής οικονομίας, αυτά που αντιμετωπίζει η αγορά και η οικογένεια». Το κρίσιμο ζήτημα, όπως είπε, είναι «η στροφή της οικονομίας», πράγμα που, όπως διευκρίνισε, σημαίνει «ανάσχεση της ύφεσης, ανάσχεση της ανεργίας, ασφάλεια, εμπιστοσύνη, για να μπορέσει να κινηθεί ο τροχός της οικονομίας».

Απόλυτα ευθυγραμμισμένος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, αφού σημείωσε ότι τη σύσκεψη απασχόλησε «έντονα το θέμα της βίας», κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις «του δημοκρατικού τόξου», να σηκώσουν «ένα οχυρό απέναντι σε αυτούς που θέλουν να υπονομεύουν την ομαλότητα και επιτίθενται στην κοινωνία».

Λόγω του ρόλου που έχει, δεν παρέλειψε να προσφέρει το «αριστερό» άλλοθι στον πόλεμο κατά του λαού, συμπληρώνοντας ότι στη σύσκεψη «ήρθε με ένταση το θέμα ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας, με το δεδομένο ότι η ανεργία είναι σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα, είναι απειλή για την κοινωνική συνοχή». Ανέφερε ότι για τα θέματα της οικονομίας θα γίνει νέα σύσκεψη την ερχόμενη βδομάδα και επιβεβαίωσε ότι το ζήτημα της δόσης των 9 δισ. έχει κλείσει.

Κλίμα από την πρώτη ώρα

Η χτεσινή συνάντηση εντάσσεται αντικειμενικά στο γενικότερο κλίμα που θέλει να καλλιεργήσει η συγκυβέρνηση, αξιοποιώντας την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ για να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να εκβιάσει τη συναίνεση στην αντιλαϊκή της πολιτική. Είναι χαρακτηριστική η σπουδή της από την πρώτη ώρα να επαναφέρει την αντιδραστική θεωρία των άκρων και να ζητήσει σιωπητήριο στους εργατικούς αγώνες, κάνοντας άθλιους συνειρμούς με τη δράση σκοτεινών μηχανισμών που αξιοποιούνται σε βάρος του.

Πρώτος απ' όλους, ο γραμματέας της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης έδωσε το στίγμα τη Δευτέρα, ζητώντας «να καταδικαστούν τα άκρα και οι ακρότητες, από όπου και να προέρχονται, από την άκρα Δεξιά έως την άκρα Αριστερά». Στο ίδιο πνεύμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε πει στον ΣΚΑΪ ότι «απειλείται η Δημοκρατία» και «υπονομεύεται η οικονομία». Πρόσθεσε ακόμα ότι «δεν υπάρχει συμβολική βία», «καλή ή κακή βία» και πως η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την προστασία του πολιτεύματος.

Ομοίως, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, με αφορμή το περιστατικό, μιλώντας (στο «Realfm») ζήτησε τη Δευτέρα «ενότητα όλων των νομίμων πολιτικών κομμάτων, πίσω από το αίτημα για την εφαρμογή της νομιμότητας», αξιώνοντας ουσιαστικά πολιτική συναίνεση στην υλοποίηση της κυρίαρχης πολιτικής και των νόμων που την εφαρμόζουν. Ο ίδιος είπε κυνικά: «Εάν δεν υπάρχει κοινωνική ειρήνη, θα γίνουν ποτέ επενδύσεις στην Ελλάδα; Θα υπάρξει οικονομική ανάπτυξη; Οχι βέβαια. Το κέντρο της Αθήνας, αν δεν υπάρξει ηρεμία θα αναπτυχθεί ποτέ ξανά οικονομικά; Οχι βέβαια».

Δεν έκρυψε δηλαδή ότι απώτερος στόχος είναι να μπει το εργατικό - λαϊκό κίνημα στο γύψο, αξιοποιώντας και τέτοιες ενέργειες, για την ολοένα αυξανόμενη κρατική καταστολή ενάντια στο λαϊκό κίνημα, προκειμένου να υπάρξει ασφάλεια για τους επενδυτές, δηλαδή για τα μονοπώλια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θολές γραμμές...(2018-05-23 00:00:00.0)
Κανένα καρακατσουλιό δεν τους σώζει(2013-01-17 00:00:00.0)
Ενοπλη επίθεση κατά των κεντρικών γραφείων της ΝΔ(2013-01-15 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2011-05-14 00:00:00.0)
Ανακάλυψε τη «δημιουργία παρακράτους στα Σώματα Ασφαλείας»!(2008-12-10 00:00:00.0)
Υποσχέσεις για ...νέα νοοτροπία(2008-12-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ