Τετάρτη 16 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ

ΒΟΛΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Η επίθεση αποδεικνύει ότι κάθε άλλο παρά έχουμε τελειώσει με τη λεγόμενη νέα γενιά της τρομοκρατίας και ο κίνδυνος μάλιστα είναι ακόμη μεγαλύτερος, καθώς η επαναδραστηριοποίησή της εκδηλώνεται σε μια ευαίσθητη στιγμή για τη χώρα» (στο ΕΘΝΟΣ).

ΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ: «Η φτωχοποίηση και εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων του ελληνικού λαού, δημιουργούν πρόσφορο έδαφος όπου μπορούν να ξεφυτρώσουν φαινόμενα βίας. Τα προερχόμενα από τη φασιστική πλευρά τα είδαμε και τα βλέπουμε, προς το παρόν τουλάχιστον, κυρίως στο χώρο των μεταναστών, χωρίς να αποκλείεται στο μέλλον να επεκταθούν και αλλού. Η βία της οποίας τα σημάδια φαίνεται να δείχνουν το χώρο της άκρας αριστεράς αναπτύσσονται στο ίδιο έδαφος, όμως είναι διαφορετικής φύσης και οι στόχοι πιο ξεκάθαρα πολιτικοί» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΑΛΜΑ ΛΟΓΙΚΗΣ: «Τα περισσότερα κέντρα αυτής της βίας χρησιμοποιούν ορολογία και συνθήματα αριστερά και αντικαπιταλιστικά (...) να μη δημιουργείται χώρος για να παίξει ρόλο η τρομοκρατική βία (...) αν π.χ. η σημερινή κυβέρνηση είναι χειρότερη από (ή σαν) του Τσολάκογλου η ένοπλη βία κατά της κατοχής κ.λπ. δεν είναι λογική συνέπεια;» (επίσης στην ΑΥΓΗ).

ΑΛΛΟΘΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ: «Ενας ακήρυχτος πόλεμος σοβεί στη χώρα (...) οι περιστάσεις παραμένουν κρίσιμες και η χώρα είναι εύκολο να διολισθήσει σε καθεστώς εσωτερικού πολέμου (...) Φέρουν ευθύνη μεγίστη όσοι σηκώνουν τους τόνους χωρίς μέτρο και επενδύουν στην πολιτική ένταση» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ: «Οποιος εκλέγεται βουλευτής με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ (...) δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τη βουλευτική του ιδιότητα (...) για να δηλώνει π.χ. ότι είναι αναρχικός! (...) οι ομάδες αυτές των "αντιεξουσιαστών" απέχουν πολύ από το να είναι πραγματικά τέτοιες (...) η παραβίαση της κόκκινης γραμμής από οποιονδήποτε (...) δεν μπορεί στο εξής να είναι χωρίς συνέπειες στη σχέση του με τον φορέα» (από άρθρο στην ΑΥΓΗ).

ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ: «Ο Πρωθυπουργός "έχει σημάνει συναγερμό", δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος τόνισε: "ξεκινάμε πόλεμο κατά της ανεργίας, με έδρα το γραφείο του Πρωθυπουργού» (στα ΝΕΑ/ ηλεκτρονική έκδοση).

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΟΥΜΠΕΡ ΑΛΕΣ: «Η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε ήταν σημαντική (...) η γραμμή επικοινωνίας που άνοιξε χτες θα παραμείνει ανοιχτή, οι δύο πλευρές θα μιλούν εφεξής απευθείας (...) τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τη χαρακτήρισε "χρήσιμη και εποικοδομητική" (...) παράδειγμα ναυαγισμένης γερμανικής επένδυσης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας λόγω διαπλοκής έφερε ο Τσίπρας εκπλήσσοντας πιθανότατα τον συνομιλητή του» (το κεντρικό ρεπορτάζ στην ΑΥΓΗ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ