Τετάρτη 16 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ
Συνεχίζεται η έρευνα και τα σενάρια

Η βαλλιστική έδειξε ότι τα δύο όπλα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες ενέργειες

Τόσο το «Καλάσνικοφ» όσο και το περίστροφο Magnum 0,357, που χρησιμοποιήθηκαν τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας στην επίθεση κατά των γραφείων της ΝΔ, στη λεωφόρο Συγγρού, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε τρομοκρατική επίθεση ή άλλη εγκληματική ενέργεια.

Αυτό προέκυψε από τη βαλλιστική έρευνα που ολοκληρώθηκε προχτές αργά το βράδυ, στις δυο βολίδες και στους κάλυκες του «Καλάσνικοφ», που βρέθηκαν στον τόπο της επίθεσης, όσο και στη βολίδα του magnum, η οποία βρέθηκε στην ταράτσα του κτιρίου.

Σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία τη Δευτέρα, μία βολίδα διαπέρασε την τζαμαρία του 3ου ορόφου και βρέθηκε στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ. Μία ακόμα βρέθηκε στην ταράτσα του κτιρίου και εννέα κάλυκες Καλάσνικοφ βρέθηκαν σε νησίδα, στον παράδρομο της Λ. Συγγρού, στο ύψος του αριθμού 348.

Η έρευνα της «αντιτρομοκρατικής» εστιάζει τώρα στο μαγνητοσκοπημένο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των γραφείων της ΝΔ, αλλά και άλλων κτιριακών εγκαταστάσεων στην περιοχή, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της έρευνας για το όχημα, μάρκας «Toyota», που πυρπολήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Παλαιό Φάληρο και το οποίο φέρεται να συνδέεται με την επίθεση.

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο των διωκτικών αρχών, οι δράστες προσέγγισαν στις τρεις τα ξημερώματα τα γραφεία της ΝΔ οδηγώντας μοτοσικλέτα ή κατ' άλλες μαρτυρίες αυτοκίνητο. Πέρασαν μπροστά από το κτίριο, ίσως σε μια προσπάθεια να ελέγξουν τα μέτρα ασφαλείας. Στη συνέχεια, ακολουθώντας τον παράδρομο, πέρασαν τα γραφεία και έκαναν αναστροφή με κατεύθυνση τη λεωφόρο Αμφιθέας.

Στο σημείο όπου αρχίζει η βύθιση του δρόμου στην άκρη της γέφυρας οι δράστες σταμάτησαν. Δύο άτομα κατέβηκαν και ακολούθησαν τη διάβαση των πεζών στο πλάι του δρόμου.

Μετά από μια διαδρομή λίγων μέτρων στο σημείο όπου υπάρχει η έξοδος του πάρκινγκ κτιρίου, οι δύο άνδρες στάθηκαν και από απόσταση περίπου 70 μέτρων, έχοντας τα πλαϊνά του κτιρίου των γραφείων της ΝΔ απέναντί τους, άρχισαν να πυροβολούν. Φαίνεται πως πυροβόλησαν κατά ριπάς και οι δύο. Εικάζεται, επίσης, πως οι δύο άνδρες που πυροβόλησαν δεν ήταν μόνοι. Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, πριν διαφύγουν, οι δράστες συνέλεξαν και μερικούς κάλυκες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Eκτέλεση μεταξύ μαφιόζων(2024-01-16 00:00:00.0)
Βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθήνας(2017-12-28 00:00:00.0)
Επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ(2014-05-26 00:00:00.0)
Ενοπλη επίθεση κατά των κεντρικών γραφείων της ΝΔ(2013-01-15 00:00:00.0)
Στήνουν νέα τρομοκρατική οργάνωση;(2005-01-04 00:00:00.0)
Λιμενικός σκότωσε διαρρήκτη(2004-09-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ