Τετάρτη 16 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Νομοσχέδιο - «σκούπα» υπέρ των επιχειρηματιών

Πολλά και σύνθετα επιχειρηματικά συμφέροντα του τουριστικού μεγάλου κεφαλαίου έρχεται να εξυπηρετήσει το νομοσχέδιο - «σκούπα» που στέλνει για «διαβούλευση» το υπουργείο Τουρισμού, περιλαμβάνοντας σε αυτό θέματα από την αναδιοργάνωση του ΕΟΤ μέχρι ρυθμίσεις για την εκμετάλλευση των ιαματικών πηγών και όρους δόμησης, χωροθέτησης, οριοθέτησης σύνθετων και ειδικών τουριστικών εγκαταστάσεων.

Μεταξύ άλλων καθορίζει και προβλέπει: Ευνοϊκές διατάξεις και όρους δόμησης για τη λειτουργία Οργανωμένων Υποδοχέων Τουριστικών Δραστηριοτήτων. Στις εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής εντάσσονται κι αυτές των ειδικών μορφών. Νέες ρυθμίσεις για τις Περιοχές Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ). Τους όρους ανάπλασης και τις γενικές χρήσεις γης για το Φαληρικό Ορμο, όπου η ανάπλαση προβλέπει και συνεδριακό κέντρο.

Ακόμη: «Απλοποιεί» το πλαίσιο αδειοδότησης και χωροθέτησης τουριστικών λιμένων και «τακτοποιεί» λειτουργικά λιμένες που δεν έχουν άδεια λειτουργίας. Δίνει τη δυνατότητα τροποποίησης των επιτρεπόμενων χρήσεων στην παραλιακή ζώνη της Αττικής. Επιτρέπει στους τουριστικούς λιμένες τη λειτουργία των καταστημάτων Κυριακές και αργίες.

Με τις «λοιπές διατάξεις» πολλοί μεγαλοεπιχειρηματίες θα το «γιορτάσουν», με παρεμβάσεις: Μείωση του ανταλλάγματος χρήσης αιγιαλού από τα ξενοδοχεία. Νέες προδιαγραφές ίδρυσης - λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων. «Τακτοποίηση» αυθαιρέτων σε τουριστικές εγκαταστάσεις.

Επίσης, αποσπώνται στο υπουργείο διευθύνσεις του ΕΟΤ, όπως η Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων. Στο υπουργείο συστήνονται Διεύθυνση Τουριστικής Εκπαίδευσης, Παρατηρητήριο Τουρισμού και Διαρκής Συντονιστική Επιτροπή υπουργείων σε επίπεδο γενικών γραμματέων για τουριστικά θέματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ