Πέμπτη 20 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Συντονίζεται για νέα αντιλαϊκή κλιμάκωση

Η επιτάχυνση των ψηφισμένων και επόμενων φιλομονοπωλιακών μέτρων στο επίκεντρο της προχτεσινής σύσκεψης

Η αντεργατική θύελλα δεν έχει τέλος για το λαό, παρά μόνο αν οργανωμένος στοχεύσει απευθείας τα μονοπώλια και τη στρατηγική τους
Η αντεργατική θύελλα δεν έχει τέλος για το λαό, παρά μόνο αν οργανωμένος στοχεύσει απευθείας τα μονοπώλια και τη στρατηγική τους
Ο καλύτερος συντονισμός της κυβέρνησης, ώστε να προχωρήσει γρήγορα η εφαρμογή των εξοντωτικών μέτρων που ψηφίστηκαν στη Βουλή και να υλοποιηθούν οι φιλομονοπωλιακές μεταρρυθμίσεις που διευκολύνουν τις επενδύσεις, αποτελεί βασική προτεραιότητα των κυβερνητικών εταίρων, όπως προέκυψε από την προχτεσινή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, εκτιμήθηκε ότι ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου και των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ώστε να μιλάνε «με μια φωνή», είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να περάσουν το ταχύτερο δυνατόν και με τις μικρότερες αντιδράσεις τα «προαπαιτούμενα μέτρα» που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.

«Πρέπει να υπάρχει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, να είναι ενιαία, να λειτουργεί, να λειτουργεί η Βουλή, να αξιοποιούμε τις δυνατότητες του κανονισμού και βέβαια να έχουμε πλήρη συνεννόηση για τα θέματα που έχουν πολιτικό και κοινωνικό ενδιαφέρον», τόνισε χαρακτηριστικά μετά το τέλος της σύσκεψης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, δίνοντας το αντιλαϊκό περιεχόμενο του συντονισμού που επιδιώκουν.

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά τη συνάντηση οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ εμφανίστηκαν απόλυτα ευθυγραμμισμένοι, αποφεύγοντας ακόμα και φραστικές διαφωνίες στο πλαίσιο των προκαθορισμένων ρόλων για επικοινωνιακούς λόγους.

Οι δράσεις που θέλει να επιταχύνει η συγκυβέρνηση αφορούν το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και των πλουτοπαραγωγικών πηγών, αλλά και την εφαρμογή των αντιδραστικών νόμων που ψηφίστηκαν για τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό.

Παράλληλα, επιδιώκεται να κατατεθεί μέσα στο Γενάρη το σχέδιο νόμου για τη «διαμόρφωση φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις», το οποίο θα αίρει με διαδικασίες «φαστ τρακ» όλα τα «γραφειοκρατικά εμπόδια», δηλαδή τους όποιους περιβαλλοντικούς ή άλλους ελέγχους έχουν απομείνει για τα μονοπώλια, ενώ θα τους παρέχεται ρευστότητα, κίνητρα και φοροαπαλλαγές.

Στο πλαίσιο του καλύτερου συντονισμού μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, αποφασίστηκε ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης να αναλάβει, εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου και σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπουργούς, να διαβουλεύεται με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ πριν από πολιτικές ή νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ενώ για τα «κεντρικά» ζητήματα θα αποφασίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

«Θα πρέπει όλοι μαζί, κυρίως τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να επισπευσθούν όλες οι διαδικασίες και στους δύο πυλώνες που συνιστούν τη νέα αφετηρία», τόνισε χαρακτηριστικά χτες (στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ) ο ΓΓ της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γ. Μανιάτης, επεξηγώντας ότι οι δύο πυλώνες αφορούν την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, καθώς και υποτυπώδη μέτρα για τα πλέον εξαθλιωμένα λαϊκά στρώματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ